Čakavske šansone

Devetnaest novih skladbi natječe se na ČAnsonfestu na Crkevini

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER



Dvanaesti festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2016. održat će se u petak, na zatvaranju jubilarnog 25. Kastafskega kulturnega leta s početkom u 20.30 sati u živopisnom prostoru kastavske Crekvine (u slučaju lošeg vremena Sportska dvorana u Kastvu).


ČAnsonfest i ove godine nastavlja s produkcijsko-natjecateljskom koncepcijom, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi.


Na ovogodišnjem ČAnsonfestu bit će izvedeno 19 novih skladbi koje će se boriti se za nagrade ovogodišnjeg Festivala, koje su ujedno i novčane: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike.




Nastupaju Vivien Galletta, Mario Lipovšek Battifiaca, Dražen Turina Šajeta, Jozefina Jurišić, Katja Budimčić, grupa Yamas, Igor Brešan, Daniel Načinović, Davor Grgurić, duet Duško Jeličić i Slavko Sekulić, Hrvoje Hegedušić, Nevia Rigutto, Francesco Squarcia, Lado Bartoniček i Martina Majerle, Dino Antonić, Neven Barac, Stejpo Martinović, Mansur Puhovac i Lucija Rajnović.


Ovogodišnji 12. ČAnsonfest – Kastav 2016. izravno će prenositi Hrvatski radio – Radio Rijeka.