Bogatija politička scena

Saša Zelenika na čelu riječkog ogranka “Pametno”; ‘Nudit ćemo Rijeci nove ljude i pametna rješenja’

Portal Novilist.hr

Igor Pasković, Kristijan Lenac, Saša Zelenika i Ervin Kamenar

Igor Pasković, Kristijan Lenac, Saša Zelenika i Ervin Kamenar

Stranka Pametno, znanost i obrazovanje vidi kao temelj društva. Politika utemeljena na dokazima i dugoročnim rješenjima, uz povratak povjerenja građana u institucije je upravo ono za što se Pametno zalaže



Od jučerašnje Osnivačke skupštine, novi riječki ogranak stranke Pametno formalno djeluje na političkoj sceni grada na Rječini gdje će, kako su istaknuli na konferenciji za novinare, predano i odgovorno raditi na ostvarenju pametnih rješenja za dobrobit grada i svih građana.


Sposobni, pametni i odgovorni


– Na dan oslobođenja Rijeke upravo iz Rijeke kreću novi vjetrovi oslobađanja od ustajalih i dokazano promašenih politika. Na Dan slobode medija još jednom, pak, podsjećamo i da se Pametno više puta jasno odredilo prema lošoj politici ove Vlade spram medija i uopće slobode izražavanja i mišljenja, te ističemo podršku svim novinarima u obrani svojih prava i sloboda.


Nažalost, svjedoci smo urušavanja svih vrijednosti u našemu društvu, sve do toga da slušamo da je moral relativna kategorija ili da je Ustavni sud političko tijelo. Vlada je u svojih prvih 100 dana, urušavanjem postignute razine socijalnih prava, promocijom povijesnog revizionizma i dokidanjem prava manjina, od nas ponovno učinila crnu rupu Europe – naglasio je predsjednik novoosnovanog ogranka Rijeka Saša Zelenika.




– U Rijeci je evidentan „zamor materijala“ pa i nedostatak demokratske higijene koja, u pravilu poslije najviše dvaju mandata, traži promjenu čelnih ljudi. Problemi su onda evidentan rast proračunskih manjkova, depopulacija, promašena politika „grad-poduzeće“ i ogroman broj praznih gradskih prostora koje bi bilo pametno besplatno ustupiti, primjerice, za start-up inicijative, pa onda kašnjenje u rješavanju prometnog pravca, zagušenje gradskog prometa, opet zbog nedovoljno pametnih tehnoloških rješenja koje se tu primjenjuju, stalno odgađanje rješavanja pitanja autobusnog kolodvora, preskupo grijanje i ostalo. Potrebni su nam, stoga, novi ljudi koji ne teže podobnosti nego sposobnosti, puno rada, znanja i odgovornosti – zaključio je Zelenika.


Rijeka – grad građanskog optimizma


– Želimo izgraditi modernu i otvorenu Hrvatsku, ravnopravnu s drugim modernim i otvorenim europskim zemljama i gradovima. I Rijeka i Hrvatska mogu biti nositelji dinamičke gospodarske aktivnosti i poduzetničkog poleta, ekološki sačuvanih resursa, društvo bez korupcije i klijentelizma, zemlja i grad građanskog optimizma – istaknuo je Ivica Puljak, tajnik stranke Pametno.


Za predsjednik ogranka Rijeka izabran je Saša Zelenika, tajnik je Ervin Kamenar, članovi predsjedništva: Kristijan Lenac, Boris Dudaš i Igor Pasković. Pametno ovim korakom širi nacionalnu mrežu svojih ogranaka i gradi temelje za dugoročan uspjeh pa nakon Splita, Zagreba i Varaždina, kreće i u Rijeci mijenjati društvo i nuditi pametna rješenja. Ističu kako politika može biti drugačija: rad za opće dobro uz stvaranje društva jednakih mogućnosti za sve. Rješenja su teška, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnim razinama, ali su dostižna napornim i predanim radom. U tom ozračju Pametno poziva sve Riječane koji žele raditi na poboljšanju kvalitete života u svojoj ulici, mjesnom odboru, gradu ili državi, da im se pridruže i stvaraju zajedno s njima pametnu Rijeku i pametnu Hrvatsku, zaključuju članovi novoutemeljenog riječkog ogranka.