Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Dobro je došao i videonadzor

Sanirano 10 tisuća 'kvadrata' Dubine

Nekad gomile otpada, danas  čisti i izravnani platoi
Nekad gomile otpada, danas čisti i izravnani platoi
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2019. u 19:48 2019-04-16T19:48:31+02:00

Novo vodstvo Općine Jelenje uhvatilo se u koštac s problemom i vlastitim snagama pokrenulo sanaciju. Podsjetimo, krajem prošle godine ugrađene su videokamere visoke rezolucije koje snimaju područje Dubine danju i noću, a prijestupnicima stižu kazne

JELENJE Sanirano je 10 tisuća kvadrata Dubine, nekadašnjeg divljeg odlagališta otpada u zaleđu Rijeke. Značajan je to podatak s obzirom na to da unazad gotovo 10 godina nije saniran niti kubik otpada ove nekadašnje šljunčare.

Novo vodstvo Općine Jelenje uhvatilo se u koštac s problemom i vlastitim snagama pokrenulo sanaciju. Podsjetimo, krajem prošle godine ugrađene su videokamere visoke rezolucije koje snimaju područje Dubine danju i noću, a prijestupnicima stižu kazne.

Nekad gomile otpada, danas su očišćeni i izravnati platoi koji će u budućnosti proširiti poslovnu zonu Astra, koja je prošle godine stavljena u stopostotnu funkciju. Nastavlja se sa sanacijom i uređenjem vodozaštitnog područja Dubina.

– Najprije smo uveli videonadzor te pokrili prostor kamerama koje snimaju u 4K rezoluciji, a nadzor kompletnog područja moguć je stručnim službama putem mobitela, tableta ili računala, što svakako olakšava svakodnevicu. Drastično je smanjen broj dovoza novog krupnog otpada i raznog smeća – ističu u Općini Jelenje, dodajući da su nakon toga započeli radovi na sanaciji, a pritom je očišćeno više od 10.000 »kvadrata« i na tom su mjestu su sada čisti i ravni platoi. Prostor je zaista poprimio novu dimenziju. Čišćenje se, naravno, kontinuirano nastavlja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.