Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Iz Rovinja na Kvarner

Salma Hayek i ostatak zvjezdane ekipe od srijede u Rijeci: Evo na kojim lokacijama će se snimati

Foto Matija Habljak / PIXSELL
Foto Matija Habljak / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 22. travanj 2019. u 11:53 2019-04-22T11:53:43+02:00

Neslužbeno se doznaje da će se u Rijeci snimati film »The Hitman's Wife Bodyguard« s Salmom Hayek, Ryanom Reynoldsom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, nastavak akcijske komedije iz 2017., koji se dosad snimao u Rovinju

Od srijede do nedjelje u središtu Rijeke snimat će se scene američkog igranog filma s velikim glumačkim imenima, a time se Rijeka i okolica potvrđuju kao zanimljivo područje za snimanje filmova i televizijskih serija, o čemu brine regionalni filmski ured – Kvarnerska filmska komisija, osnovana 2016.

Neslužbeno se doznaje da će se u Rijeci snimati film »The Hitman's Wife Bodyguard« s Salmom Hayek, Ryanom Reynoldsom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, nastavak akcijske komedije iz 2017., koji se dosad snimao u Rovinju.

U Rijeci će se snimati na lokacijama oko gradske tržnice, zgrade HNK Ivana pl. Zajca, u Starom gradu, na trgu 128. brigade Hrvatske vojske i oko njega te blizu stadiona Rujevica. Ulice na kojima se snima povremeno će se zatvarati za sav promet.

Uskoro će se u Rijeci početi snimati treća sezona serije »Novine« Dalibora Matanića te pilot epizode jedne američke televizijske serije, o kojoj se podatci čuvaju u tajnosti.

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured, osnovan u okviru javne ustanove Art-kino, uz podršku i poticaj Hrvatskog audiovizualnog centra, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Ona pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku za domaću i stranu audiovizualnu produkciju tako da omogućuje pristup bogatoj bazi filmskih lokacija, ostvaruje vezu s lokalnom javnom upravom, privatnim i poslovnim subjektima na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, pomaže pri organizaciji 'location scoutinga' i' castinga' te pruža druge usluge.

Kako navodi Kvarnerska filmska komisija, postoji veliki izbor mogućih filmskih lokacija na Kvarneru, s više od 1000 kilometara morske obale, 45 otoka, planinskim vrhovima, pitoresknim mediteranskim gradićima i planinskim selima što pruža jedinstven spoj netaknute prirode, povijesnih naselja i urbane cjeline grada Rijeke.

Tu su, ističe se, lokacije rijeka i jezera, planina, obalnog područja, otoka, utvrda građenih od 12. do 17. stoljeća, sela od planinskih do kamenih priobalnih, bogate industrijske baštine i atraktivne arhitekture od klasicističkih vila uz more, kamenih ulica mediteranskih gradića, stadiona pod stijenama ili suvremenog bazenskog kompleksa.

U Rijeci i okolici tijekom posljednjih nekoliko godina su snimani filmovi »Diana» Olivera Hirschbiegela, romantična komedija »Ibiza«, akcijska drama »The Witness«, film »Odmetnici» o američkim marincima koji za vrijeme rata u Bosni nalaze skriveno blago na dnu jezera i niz drugih, te televizijske serije, dvije sezone »Novina«, treća sezone »Granice zločina«, šesta sezona »Protuudara (Strike back)» i serija »McMafia«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.