Humanitarna akcija

SVI ZA VITA Pomognite ovom malom Kastavcu da ima ljepše i lakše djetinjstvo

P. N.

Foto: Facebook

Foto: Facebook



“Svi za Vita”, nazive je humanitarne akcije “Mladi za mlade” koja će se održati u sklopu 15. LMMT-a.


Vito Vlah, još nema 6 godina, a iza sebe ima borbu s leukemijom i odnedavno dijabetes koji će ga pratiti cijeli život. Ovaj veseli i radoznali dječak polaznik je Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“.


Zbog leukemije u remisiji redoviti je pacijent prof. Jelene Roganović u Dječjoj bolnici Kantrida gdje odlazi na mjesečne preglede, no, nažalost, prošle je godine na rutinskoj kontroli kod Vita otkriven i dijabetes. Uz veliki trud roditelja i mnoga odricanja koja djeci nisu ni laka, ni jednostavna, i ova je bolest stavljena pod kontrolu, no dječaku iz Trinajstića treba što je više moguće olakšati svakodnevicu.




U Hrvatskoj, naime, ne postoje inzulinske pumpe Omnipod koje djeci pružaju slobodu kretanja i ne smetaju pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti jer su jedine bez cjevčice, a Vitu bi to značilo i bezbrižnije djetinjstvo. Cijena kompleta mjesečno doseže 340 eura stoga će roditeljima, u nastojanju da olakšaju život svom malom borcu, svaka pomoć biti dobrodošla.


Za sve koji su u mogućnosti pomoći za potrebu nabave inzulinskih pumpi otvoren je žiro račun koji glasi na malog Vita kod Erste banke IBAN br. HR8524020063103768996.


U nadi da ćemo malom Vitu omogućiti lakše djetinjstvo koje mu nije započelo na najljepši način unaprijed se zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima te Vas pozivamo da posjetite dječji i seniorski dio turnira i uživate u vratolomijama malih i velikih maškara !!!