Manifestacija na 1363 metara

SVI NA PLATAK Ove subote jednostavno morate biti na omiljenom riječkom izletištu

Kristian Sirotich

Žičarom se može do vrha Radeševa / Snimio Marko GRACIN

Žičarom se može do vrha Radeševa / Snimio Marko GRACIN

Relaksirajući program ili »#chilliraj« službeno će  vrata  opuštanju, odmoru i zabavi otvoriti od 14 sati ispred Malog doma Sušak



RIJEKA Ako vam je u ovim užarenim ljetnim danima dojadilo osvježenja tražiti na prenatrpanim plažama onda vam ova subota donosi idealnu priliku za jednostavnu i jedinstvenu promjenu. Naime, u organizaciji Društva sportske rekreacije »Kvarner« ove će se subote na Platku održati premijerno izdanje manifestacije objedinjene pod imenom »Sva lica Platka«.


To je  jedinstveno je druženje što će imati svoj sportski, turistički i relaksirajući dio koji, ovisno o volji, vremenu i kondiciji sudionika, mogu i ne moraju nužno biti povezani. O čemu je riječ?


Sportski program, odnosno »#sportiraj«, sastojat će se od turnira u odbojci na pijesku, malom nogometu i košarci »3 na 3« na obnovljenoj infrastrukturi sportskih terena na Platku. Turnir u odbojci na pijesku ugostit će rekreativce, bivše odbojkaše i odbojkašice, ali i one još uvijek aktivne.




Svaka ekipa mora imati tri člana, a jedan član obavezno mora biti iz ljepšeg spola. Malonogometni turnir rezerviran je za odmjeravanje snaga svih zaljubljenika u nogomet, a ljubitelji loptanja još će svoje umijeće moći okušati i pod jednim obručem. 



Najuspješnije ekipe očekuju vrijedne nagrade. Organizatori su pripremili nešto i za one sklonije pojedinačnim sportovima pa će se tako svi željni avanture moći prijaviti na biciklistički spust i provjeriti kakve staze na raspolaganju ima Platak, a bit će tu i »Zumba fitness« za one željne razgibavanja kroz plesne korake. Sportski program trajat će od 10 do 18 sati.



Sportski program #sportiraj: 10 – 18 sati Relaksirajući program #chilliraj: 14 – 2 sataKutak za opuštajući trenutak: 14:30 – 16.30 satiIzrada medalja: 15.30 – 17.15 satiIgre bez granica: 16 – 18 sati (prijave do 15.30 sati)»Skiguru Tubing Kup«: 17 sati (prijave od 16 do 16.45 sati)Panoramska vožnja žičarom: 18.15 – 19.30 satiOpuštanje na vrhu Radeševa: 18.30 – 20.30 satiPovratak Turističkom stazom: 20.30 sati (organizirani, neorganizirani povratak po želji)Proglašenje pobjednika: 21.30 sati


Relaksirajući program ili »#chilliraj« službeno će  vrata  opuštanju, odmoru i zabavi otvoriti od 14 sati ispred Malog doma Sušak gdje će posjetioci neovisno o uzrastu i različitim vizijama odmora zasigurno pronaći nešto za sebe.


U lounge zoni moći ćete se rashladiti ležeći u hemucima, ući u »Kutak za opuštajući trenutak« gdje će  Vas čekati radionice joge, kadulje te Gong kupka, najmlađi posjetioci moći će se uključiti u kreativnu radionicu ArtMašine za izradu medalja od drva i sportsku igraonicu Udruge Motus s »Igrama bez granica«.



Također bit će to jedinstvena prilika za vašu prvu vožnju tubing stazom i osvajanje adrenalinskog »SkiGuru tubing kupa«. Ljetno sanjkanje  jednako je privlačno i sigurno za mlađe i starije uzraste. Za dobru glazbu cijeli dan zadužen je riječki DJ Bura Avantura.


Svi oni malo romantičniji imat će priliku uspeti se žičarom na vrh Radeševa i uživati u najljepšem pogledu na Kvarneru s 1.363 metra visine i romantičnom zalasku sunca uz ugođaj Dua Akustic. Ako pak na Radeševu dočekate noć, šetnju Turističkom stazom do dna osvjetljavat će solarni lampioni.


Zabava slijedi nakon šetnje Turističkom stazom, ispred Malog doma Sušak gdje će sve posjetioce do sitnih jutarnjih sati zabavljati »Dijagnoze«.