Zabavno subotnje poslijepodne

“SVEČANO OTVORENJE” CESTE D427 “Obersnel” i “Komadina” počastili mještane Marčelja srdelicama

P. N.

Fb

Fb

Zlatko Komadina, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i predstavnik Hrvatskih Cesta Nenad Maljković otvorili su radove na državnoj cesti D-427 u utorak 9.7. 2014. Prema riječima gospodina Maljkovića, cesta je unatoč ugovorenim rokovima od dvije godine trebala biti dovršena do siječnja 2015. No,međutim...



Što reći nego – napokon. Nakon godina i godina produljenja rokova dočekali smo i taj dan i danas je u podne u nazočnosti ministra Butkovića, župana Komadine gradonačelnika Rijeke Obersnela i uvaženih uzvanika, u Marčeljima svečano otvorena državna Cesta D427. Uzvanici su se okupili i prije no što su stigle srdelice, nakon čega je uslijedio i dugoočekivani trenutak rezanja vrpce te naravno blagovanje. Kako saznajemo, okupljene su Obersnel i Komadina nutkali već spomenutim srdelicama.


No, stanimo na trenutak i priznajmo da mještani Marčelja stvarno imaju duha, iako im je strpljenje već na izmaku. Radi se naime o svojevrsnom performanceu najavljenom putem Facebooka Svečano otvaranje ceste D427, za koji su iskoristili ovo lijepo sunčano subotnje poslijepodne. 


Teško se već i sjetiti kako je i kada sve to počelo, koliko je rokova najavljeno, a kažu da ni Nostradamus da je živ ne bi znao predvidjeti kada će cesta duga 7 658 metara biti dovršena. Sjetimo se s nevjericom onih foto-reportaža iz Japana kad cesta bude izgrađena preko noći. 




Sjetimo se zato početaka, da ne bismo mislili na Japan. Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i predstavnik Hrvatskih Cesta Nenad Maljković otvorili su radove na državnoj cesti D-427 u utorak 9.7. 2014. godine. Otvoreni su radovi na drugoj i trećoj dionici državne ceste 427, popularno zvanoj i viškovska obilaznica.


Najavljeno je da će cestu u dužini 7 658 metara i vrijednu 94 milijuna kuna graditi tvrtka Hidroelektra Niskogradnja koja je uvedena u posao na cijeloj trasi. Prema riječima gospodina Maljkovića, cesta je unatoč ugovorenim rokovima od dvije godine trebala biti dovršena do siječnja 2015., te je pritom izrazio nadu u ubrzanu dinamiku radova.


Župan se pak osvrnuo na važnost investicije za najpropulzivniju općinu Primorsko-goranske županije te istaknuo da će izgradnja zaobilaznice dati dodatni podstrek razvoju viškovskog gospodarstva.


U Općini Viškovo u to su se vrijeme, kako je istaknuto, odvijale dvije važne investicijeizgradnja CZGO Marišćina te gradnja D-427, ukupno teške preko 50 milijuna eura, te je bilo planirano njihovo istovremeno otvaranje. Općinska načelnica izrazila je zadovoljstvo tom činjenicom te najavila dobru suradnju s investitorom i Hrvatskim cestama.