Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Svečanost primopredaje

foto/video SVE ZA NAŠU DJECU Najmlađi sada mogu osjetiti senzornu sobu

Soba je važna za terapijski rad s djecom / Foto Damir ŠKOMRLJ
Soba je važna za terapijski rad s djecom / Foto Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 20:12 2019-09-26T20:12:00+02:00

Senzorna soba od izuzetne je važnosti za terapijski rad s našom djecom, a tu pripadaju i svi iz Primorsko-goranske županije, neovisno o materijalnome statusu njihovih roditelja, poručila je Čuljak

RIJEKA Tijekom humanitarne akcije »Sve za našu djecu« prikupljeno je gotovo 116 tisuća kuna za opremanje senzorne sobe specijaliziranim pomagalima koja stimuliraju taktilna, vizualna i auditivna osjetila koja djeci s posebnim potrebama i djeci sa sindromom Down pomažu u svakodnevnim interakcijama.

Danas je došao na red taj konačni trenutak svečanosti primopredaje senzorne sobe opremljene sredstvima prikupljenim spomenutom humanitarnom akcijom u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce.

3909269
Sve za našu djecu: Primopredaja senzorne sobe / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Na iznenađenje svih prisutnih, djeca s Downovim sindomom priredila su im priredbu i dobrodošlicu. Predsjednica Udruge Rijeka 21 Mila Čuljak, zahvalivši se organizatorima humanitarne akcije i svim sudionicima kazala da su tim činom obgrlili sve djelatnike, roditelje i djecu Udruge.

- Senzorna soba od izuzetne je važnosti za terapijski rad s našom djecom, a tu pripadaju i svi iz Primorsko-goranske županije, neovisno o materijalnome statusu njihovih roditelja, poručila je Čuljak.

Predsjednik Udruge Riječko srce Dalibor Horvat zahvalio je svima koji su pridonijeli ovoj humanitarnoj akciji i izrazio nadu da će se veliko srce Riječana pokazati na djelu i iduće godine, kad će ova udruga obilježiti svoju petu godišnjicu, a dosad je prikupila gotovo pola milijuna kuna za dobrobit djece. U ime Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije svečanosti su se pridružile Karla Mušković i Marina Medarić. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.