Humanitarna akcija

SVE ZA NAŠU DJECU Brojni izvođači pred punom dvoranom pjevali za uređenje senzorne sobe za djecu sa sindromom Down

Sandy Uran

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je prvi humanitarni koncert u sklopu ovogodišnje humanitarne akcije Sve za našu djecu u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce. Humanitarna akcija namijenjena je uređenju senzorne sobe za terapiju djece s down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom down Rijeka 21 u što će se utrošiti i kompletan prihod od ulaznica za koncert koje su bile u prodaji po cijeni od 50 kuna.


Koncert je bio rasprodan. Nazočili su mu poznati Riječani, izmedu ostalih i zamjenici gradonačelnika Nikola Ivaniš i Marko Filipović te zamjenica župana Marina Medarić.


Tijekom večeri s humanitarnim predznakom nastupili su:  Duško Jeličić i Bonaca, Joso Butorac, Muška i ženska klapa Kastav, Mario Lipovšek Battifiaca, Karin Kuljanić,  Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj, te članovi Udruge za sindrom down Rijeka, koji su izveli neke od svojih najpoznatijih glazbenih hitova:  »Što to bješe ljubav«, »Bez duše lijepa«, »Stine«, »Lovor i ja«, »Neka svira roženica«, »Barbara«, »Koraki«, »Lampadine« i brojne druge. Voditelji programa bili su Mario Lipovšek Battifiaca i Isabella Hujić,članica Udruge za sindrom down Rijeka 21.




Valja napomenuti da dio akcije Sve za našu djecu traje do kraja svibnja. Humanitarni telefon je 0609009 (5 kn +PDV). Uz to i ove će se  godine održati središnji humanitarni koncert i to 16. svibnja  na Trgu Riječke rezolucije, uz direktan prijenos i call centar na Kanalu Ri. Pokrovitelji humanitarne akcije su Grad Rijeka i Primorsko goranska županija.


Ova je akcija doista hvale vrijedna, naime, u tri dosadašnje akcije koje su bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji i hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine prikupljeno je 400 tisuća kuna.