Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Županijska skupština

SVAĐA HDZ-a I ŽUPANA Komadina će tužiti Beakovića za klevetu

Zlatko Komadina / Snimio Sergej DRECHSLER
Zlatko Komadina / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2017. u 11:19 2017-11-23T11:19:00+01:00

Ja u 27 godina političkog rada nikad nikog nisam tužio, ali vas Beakoviću hoću. Vi klevećete, insinuirate, obmanjujete javnost, i zato idemo na sud. Vidite, kad se govori o vama, osjetljivi ste pa ste bili tužili Franju Butorca. A sad ću ja tužiti vas, poručio mu je Komadina

RIJEKA Sukob HDZ-a i župana Zlatka Komadine u Županiji dobit će sudski epilog: nakon što je HDZ-ov Dinko Beaković ovih dana optužio Komadinu da vodi "korupcijsku hobotnicu" i da nepotistički zapošljava u Županiji i njenim ustanovama i tvrtkama, Komadina je danas na sjednici Županijske skupštine zatražio od Beakovića da se ispriča ili će ga tužiti za klevetu.No, umjesto isprike dobio je nove optužbe, i to zbog opatijske Lučke uprave gdje su uvjeti natječaja za zapošljavanje novog ravnatelja, inače SDP-ovca Fernanda Kirigina, izmijenjeni.- Ljudi su sve obrazovaniji, a Županija pojednostavljuje pravila i time ponižava struku. Izabran je čovjek s Hotelijerskim fakultetom koji nema pojma o lučkoj upravi, i to je politička korupcija i političko pogodovanje. Neću ni spominjati što ste radili s namještenim natječajima u Malom Kartecu, u Zavodu za javno zdravstvo itd. Ovo je politička korupcija, ja vam se neću ispričati, a svi slobodno tužite, rekao je Beaković Komadini na aktualnom satu, dok je Lovorko Gržac (HDZ) zbog činjenice da Komadina ima većinu u Skupštini zbog ruke nezavisnog Hrvoja Burića cijelu županijsku strukturu nazvao "kartelom".Župan Komadina najavio je tužbu za klevetu:- Ja u 27 godina političkog rada nikad nikog nisam tužio, ali vas Beakoviću hoću. Vi klevećete, insinuirate, obmanjujete javnost, i zato idemo na sud. Vidite, kad se govori o vama, osjetljivi ste pa ste bili tužili Franju Butorca. A sad ću ja tužiti vas, poručio mu je Komadina.Beaković odgovara da je Butorac bio upleo i članove njegove obitelji u klevete, a da on govori samo politički: "Ako niste u stanju podnijeti političke prepirke, nemojte se baviti politikom", poručio mu je. Aktualni sat je i dalje u tijeku.

Što se slučaja Opatije tiče, Komadina je pokazao dokument iz 2015. godine koji je donijela sama Skupština, a kojom se mijenjaju statuti lučkih uprava. "Ovaj slučaj koji spominjete nema veze s ničim, odluka je promijenjena još prije dvije godine", rekao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu