Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Upozorenje

STIŽE PAUK Premjestite vozila s ova dva riječka trga

Foto arhiva NL
Foto arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2019. u 21:34 2019-08-14T21:34:22+02:00

Trg 128. brigade HV-a i Trg Riječke rezolucije potpuno će se osloboditi od prometa i parkiranja te prelaze u pješačku zonu kao proširenje postojeće zone Korza

RIJEKA - Već je poznato da od Vele Gospe, odnosno od sutra, 15. kolovoza, Trg 128. brigade HV-a i Trg Riječke rezolucije postaju pješačke zone. Stoga je jučer Gradski prometni centar izdao posljednje upozorenje vlasnicima vozila da tijekom današnjeg dana s tih lokacija premjeste vozila.

Oni koji to ne učine imaju veliku šansu da to umjesto njih odradi pauk, a on dolazi danas u 18 sati, saznajemo.

- Navedeni trgovi potpuno će se osloboditi od prometa i parkiranja te prelaze u pješačku zonu kao proširenje postojeće zone Korza, u koju će pristup imati samo servisna i interventna vozila te vozila s posebnom dozvolom, ponovno ukazuje Gradski prometni centar.

U svrhu zatvaranja pristupa vozilima prema ovim trgovima ovih dana odrađene su još neke radnje (ili su u tijeku), a riječ je o sljedećem: na spoju Ulice Dolac i Trga 128. brigade HV privremeno su ugrađena dva demontažna stupića, dok Ulica Rudolfa Strohala postaje jednosmjerna ulica u smjeru prema jugu, pri čemu će se na istočnom prometnom traku označiti parkirna mjesta.

Rampe u Strohalovoj ulici i u Ulici Dolac će se ukloniti, pri čemu ove ulice postaju protočne bez ograničenja pristupa. Tri parkirna mjesta koja su sada rezervirana za ACI u Ulici Dolac, kod Hotela Bonavia, prenamijenit će se u mjesta rezervirana za opskrbu. No, istovremeno ACI dobiva tri parkirna mjesta u Strohalovoj ulici, na istočnom prometnom traku.

Nadalje, krajnja dionica slijepe Ulice Šime Ljubića služit će za pristup vozila s dozvolom prema servisnom prostoru Centra Korzo, kao i prema prostoru Grada Rijeke te će se za tu svrhu staviti u funkciju postojeće pomične barijere. Izbrisat će se stara horizontalna signalizacija i označiti nova. Također, napravit će se potrebne korekcije i dopune postojeće vertikalne signalizacije.

I za kraj uz sjeverni nogostup u Ulici Dolac označit će se parkirna mjesta koja ulaze u sustav naplate.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.