Pobuna na Kozali

STANARI KOZALE OGORČENI Zbog Energovog kopanja ostali bez parkinga, ali ih zato svakodnevno posjećuje – pauk

Ljiljana Hlača

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Prije traženja usluga pauka, građane se moli da uklone svoje vozilo, ako ona smetaju odvijanju radova. U slučaju da se to nije dogodilo, traži se ova usluga. U suprotnom sve bi još duže trajalo, navode iz Energa, odbacujući opciju izvođenja radova kroz manje faze zbog prirode posla. To s cijevima jednostavno ne ide, kažu.



RIJEKA – Zbog radova KD-a Energo dobar dio Kozale je još uvijek raskopan, a građane najviše smeta to što je s tim zahvatom mogućnost parkiranja na tom dijelu Rijeke svedena na nulu. Još ako se uzme u obzir konfirguracija terena i uske ulice, otežano je i prometovanje.


Mnogi vozači parkiraju u zoni zahvata, a to znači samo jedno – operiranje pauka. Prema dobivenim informacijama, tu pauk diže vozila dobrom dinamikom, što nije u redu. Stanari kazuju kako je izvođač za njih trebao osigurati alternativni parking, ili barem radove izvoditi kroz manje faze.


– Na području Kozale osim strojarskih radova potrebno je završiti polaganje telekomunikacijske mreže te trasu. Još u najavi radova obavijestili smo stanare da je predviđeno trajanje investicije do 10. prosinca i ulažu se iznimni napori da se ispoštuje taj rok, stoji u službenom dopisu ovog komunalnog poduzeća. Energo stoga napominje da je i dalje u zoni zahvata zabranjeno parkiranje te da označena upozorenja kao i postavljene prepreke treba uvažavati.




– Prije traženja usluga pauka, građane se moli da uklone svoje vozilo, ako ona smetaju odvijanju radova. U slučaju da se to nije dogodilo, traži se ova usluga. U suprotnom sve bi još duže trajalo, navode iz Energa, odbacujući opciju izvođenja radova kroz manje faze zbog prirode posla. To s cijevima jednostavno ne ide, kažu.


Za kraj je naglašeno još i to kako završetkom ove investicije građani mogu smatrati kako idućih 20 godina neće više biti dovedeni u ovakvu situaciju, barem što se njih tiče.