Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Nevrijeme

foto ŠKURA BURA U RIJECI I OKOLICI Orkanski udari uzrokovali probleme u prometu

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 13. svibanj 2019. u 14:19 2019-05-13T14:19:00+02:00

Kišni rekorder bila su Plitvička jezera, gdje je palo čak 139 litara, u Begovom Razdolju 107, Ogulinu 94, a u Delnicama je pao 91 litar oborina po metru četvornom

RIJEKA Škura bura na riječkom području u protekla je 24 sata, odnosno u razdoblju od nedjelje ujutro do ponedjeljka ujutro, donijela svega pet litara kiše.

Kišni rekorder bila su Plitvička jezera, gdje je palo čak 139 litara, u Begovom Razdolju 107, Ogulinu 94, a u Delnicama je pao 91 litar oborina po metru četvornom.

G135VK23
Bura u Rijeci / Snimio Vedran KARUZA

Škura bura donijela je u Rijeci samo pet litara kiše, ali je zato, povremeno i uz orkanske udare, uzrokovala probleme u prometu. Prošli je tjedan u Gorskom kotaru počeo snježno, a ovaj uz prilično velike količine kiše i jaku buru na pojedinim cestovnim dionicama.

Tijekom protekla dvadeset i četiri sata na području naselja Begovo Razdolje palo je 106,5, a u Delnicama 91 litra oborina po metru četvornom. Od sinoć je zabilježen rast vodostaja goranskih rijeka, no on je još uvijek ispod razine uvođenja zaštitnih mjera.

G1305MG01 (9)
Šetnja po škuroj buri u Rijeci / Snimio Marko GRACIN

Zbog olujnih udara bure, brzine iznad 100 kilometara na sat, dionica autoceste Rijeka-Zagreb otvorena je samo za osobna vozila, a promet ostalih kategorija na tom se dijelu preusmjerava starom cestom preko Gornjeg Jelenja.

o135am5
Škura bura u Opatiji i Lovranu / Snimio Marin ANIČIĆ

Za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a od Senja do Karlobaga može se samo osobnim vozilima. Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na dionici autoceste A7 od naplatne postaje Rupa do graničnog prijelaza Rupa vozi se uz ograničenje brzine, zbog jakog vjetra.

Vjetar je razlog zbog kojeg su u prekidu trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak; katamaranske linije, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze