Za promjene i napredak

SDP predstavio kandidate za izvršnu vlast u riječkom prstenu

Biljana Savić

Kandidati SDP-a za izvršnu vlast u općinama i gradovima riječkog prstena / Foto Marin ANIČIĆ

Kandidati SDP-a za izvršnu vlast u općinama i gradovima riječkog prstena / Foto Marin ANIČIĆ

U utrci za prvi mandat su Luka Zaharija (Jelenje), Matej Mostarac (Kastav), Ivana Cvitan Polić (Čavle), Željka Šarčević Grgić (Klana), Željko Linšak (Kostrena), Tamara Kojić (Bakar), Sanja Udović za drugi mandat načelnice Općine Viškovo, a Aleksandar Kružić kandidat za zamjenika gradonačelnice Kraljevice



ČAVLE – SDP-ovi kandidati za izvršnu vlast na predstojećim lokalnim izborima za područje općina i gradova riječkog prstena te njihovi zamjenici iz redova SDP-a jučer su se skupno predstavili u Domu kulture Čavle.


– Naši su kandidati obrazovani, s političkim ili radnim iskustvom, raznih godišta, ima ih i mlađih i starijih, muškaraca i žena, a najveći uspjeh želim kandidatu za načelnika Općine Jelenje Luki Zahariji, jer on je dokaz da ljudi s invaliditetom moraju biti ravnopravni u društvenoj zajednici – kazao je predsjednik ŽO SDP-a Zlatko Komadina. Svi ovi kandidati već su se predstavili javnosti sa svojim programima i zamjenicima i skoro svi su u utrci za svoj prvi mandat – Luka Zaharija iz Jelenja, Matej Mostarac iz Kastva, Ivana Cvitan Polić iz Čavala, Željka Šarčević Grgić iz Klane, Željko Linšak iz Kostrene, Tamara Kojić iz Bakra, dok je Sanja Udović u utrci za drugi mandat načelnice Općine Viškovo. Predstavio se i kandidat za zamjenika kandidatkinje za gradonačelnicu Kraljevice Nade Turina Đurić (HNS) Aleksandar Kružić.


Realni projekti


– Vjerujem da će nam ovaj start dati puno uspjeha na izborima, poručila je »domaćica« Ivana Cvitan Polić, ocijenivši da koalicija koja je podržava za načelnicu predstavlja sigurnu opciju koja će svake godine građanima donijeti nešto novo i ostaviti to kao bogatstvo budućim generacijama.




Kao kapitalne projekte u Klani Željka Šarčević Grgić najavila je obnovu stare škole u Studeni, projekt vojarne u Klani i proširenje jasličke skupine u tamošnjem dječjem vrtiću.


– Klana nema velik proračun, pa mi imamo realne projekte, poručila je Šarčević Grgić. Kandidat za kastavskoga gradonačelnika Matej Mostarac kazao je da je priča o Kastvu dobra i da je njegova ekipa s Ivicom Lukaniovićem kao nositeljem liste želi nastaviti.


– Svi vole doći u Kastav i uvijek mu se vraćaju, naša je zadaća sve ono što je dobro dignuti na još veću razinu. Ovo što je dosad napravljeno od iznimne je važnosti, a sad ćemo se pozabaviti i naoko manjim stvarima poput dječjih igrališta i povećanja kvalitete svakodnevnog života građana svih dobnih skupina – poručio je Mostarac. Tamara Kojić ocijenila je da Grad Bakar u režiji HDZ-a razvojno stagnira unatoč poslovnom rastu Industrijske zone.


– Industrijska zona uvijek ima hvalospjev od strane našega gradonačelnika, a za njen je rast ponajmanje zaslužan Grad Bakar. Zaslužan je Grad Rijeka, a zona se razvija sama po sebi, ocijenila je Kojić i kazala da hitno treba riješiti kanalizacijsku mrežu u Bakru i osigurati more za kupanje koje je sad puno fekalija, a cijeli Bakar ekološki devastiran. Luka Zaharija kazao je da je s mladom ekipom odlučio popraviti situaciju u Jelenju, koja je već dugo vremena loša.


Promjene i napredak


– Zapravo je najlošija u odnosu na okolne općine, a mještani su međusobno duboko podijeljeni. Želimo poboljšati život svim građanima, ali fokus nam je na mladima, poručio je Zaharija. Željko Linšak kazao je da je aktualna vlast u Kostreni u predizborno vrijeme puno obećavala, a na kraju malo napravila.


– Ima puno prostora za promjene i napredak, nastavit ćemo s projektima koje smo počeli u prošlom mandatu, a sadašnja vlast ih nije dovršila, a to je, primjerice, proširenje prometnice prema Žurkovu. Vratit ćemo Žurkovu sport, dati djeci besplatne udžbenike i radne bilježnice, jer financijska sredstva za to imamo – najavio je Linšak. Sanja Udović zahvalila je biračima što su joj dali povjerenje za aktualni mandat koji je, kako je kazala, iskoristila za pripremu brojnih kapitalnih i infrastrukturnih projekata, kao što su izgradnja škole u Marinićima i jaslica u Viškovu.


– Nismo ih uspjeli realizirati, ali su u visokoj fazi pripreme i čim dobijemo građeviske dozvole, krećemo. Nastavljamo s visokim standardima naših projektata i veselim se idućem mandatu – kazala je Udović.


Kandidat za zamjenika gradonačelnice Kraljevice Aleksandar Kružić istaknuo je da je Kraljevica među 10 gradova u Hrvatskoj u kojima je zabilježen najveći pad nezaposlenosti i da aktualna vlast nije imala ni jednu aferu, a pohvaljena je i zbog svoje transparentnosti.


– Projekt Putovima Frankopana, POS-ovi stanovi u Šmriki i izgradnja lučice Carovo naši su kapitalni projekti u sljedećem mandatu – najavio je Kružić.