Hrvatska zatočenik korupcije

SDP-ovci u Rijeci komentirali aktualnosti: Kolinda se oslanja na »notornog nacija«

Tihana Tomičić

Željko Jovanović i Damir Tomić

Željko Jovanović i Damir Tomić

Bitno je da nitko ne ostane nekažnjen, ako u 3. maju ima elemenata koje bi pravosuđe trebalo ispitati, rekao je Jovanović



RIJEKA –  SDP-ovi zastupnici Željko Jovanović i Damir Tomić iz Đakova u Rijeci su, uz podršku trećemajcima, poručili kako je Hrvatska zatočenik korupcije, paraobavještajnog HDZ-ovog podzemlja i neefikasnog pravosuđa, a uvjereni su kako se u to nažalost uklapa i 3. maj, gdje će i organi gonjenja sigurno još imati posla.


– Bitno je da nitko ne ostane nekažnjen, ako u 3. maju ima elemenata koje bi pravosuđe trebalo ispitati, rekao je Jovanović, dok je Tomić komentirao odnos predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Velimira Bujanca:


– Općem beznađu pridružuje se i predsjednica sa svojim stavom o sporazumu o migrantima. Reakcije njezina ureda koji podržava notornog »nacija«, čije ime neću ni spominjati, jesu jad i bijeda. Može li niže nego se na njega oslanjati?! Zašto mu ne da da vodi i državu, kad ionako sluša samo njega, upitao se Tomić.




On je upozorio da se kasni sa izborom novog povjerenika za informiranje: »Jasno je da ne žele da se Anamarija Musa ponovno kandidira, pa zato radije odgađaju to kadrovsko rješenje. To je u tipičnom HDZ-ovom stilu, njih ne zanima funkcioniranje institucija«, rekao je Tomić, te upozorio i da si HDZ »štela« novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa onako kako njemu odgovara.


Dodao je da se u Rijeci osjeća kao na »slobodnom teritoriju«:


– Dođite u Slavoniju pa vidite pravu sliku Hrvatske, gdje mladih gotovo više ni nema, rekao je Damir Tomić. 


Željko Jovanović pak postavlja pitanje kako je klub Milana Bandića u Saboru od solo igrača uspio doći do nogometne ekipe od 11 zastupnika koji sada drže većinu HDZ-u: 


– Hrvatska nije oteta, ali je zarobljena korupcijom. I potpuno je svejedno vodi li HDZ Tuđman, Sanader, Karamarko ili svileni birokrat Plenković – sve je to uvijek isti HDZ, temeljen na ortačkom udruženom pothvatu. Zadnji primjer je epski ortački pothvat Plenkovića, Dalićke i Ramljaka, koji je sad još i ukoričen. I to je pravi razlog zašto mladi odlaze iz Hrvatske, rekao je Jovanović.