Sjajno osmišljeno, ali...

SDP-ovci pjevali ‘Bella Ciao’ pred polupraznim HKD-om na Sušaku

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

U zadnjih 30 godina ste uspjeli zadržati socijaldemokraciju u gradu. To je SDP, to je ravnopravna Hrvatska za koju se borimo, poručio je predsjednik SDP-a



RIJEKA Rijeka je sve ono što bi trebala biti Europska unija i nije slučajno baš nju za svoj posjet izabrao kandidat socijaldemokrata i socijalista za predsjednika Europske komisije Frans Timmermans. U zadnjih 30 godina ste uspjeli zadržati socijaldemokraciju u gradu, bili ste u službi pravednosti, slobode, u službi čovjeka.


To je SDP, to je ravnopravna Hrvatska za koju se borimo, poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na završnom skupu za europske izbore koji je održan u HKD-u na Sušaku.


On je dodao da SDP vjeruje u otvorenu zemlju, toleranciju, različitost, u zemlju jednakih mogućnosti za sve građane, u jednake mogućnosti obrazovanja za svu djecu.




– Vjerujemo u Hrvatsku jednaku svim zemljama EU-a. A upravo je naša Biljana Borzan izborila jednaku kvalitetu proizvoda za sve, a ne da nas multinacionalne kompanije tretiraju kao građane drugog reda. Upravo je naš Tonino Picula stavio otoke, a naročito one kvarnerske, na europsku kartu. Socijaldemokrati i socijalisti će pobijediti na ovim presudnim izborima ako želimo reći ne siromaštvu, Tajaniju, onima koji žele uništiti brodogradnju, ocijenio je Bernardić.



Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel podsjetio je da zadnjih 15 godina Europsku uniju vode pučani, a da je jedan od rezultata njihove politike uništena hrvatska brodogradnja.


– Oni su nametnuli restrukturiranje brodogradnje, a HDZ kao dio političke grupacije pučana je izabrao privatizaciju i to je bio početak kraja hrvatske brodogradnje. Europska komisija mora nešto mijenjati, a ne sve prepuštati surovom tržištu. Zato je nužno glasovati za socijaldemokrate i socijaliste, uvjeren je Obersnel.


Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da EU iz krize ne mogu izvući oni koji su je u krizu i uveli, zaključivši podsjećanjem da je SDP uveo Hrvatsku u EU i da je njegova stranka protiv neoliberalnog kapitalizma.


Predstavljanje kandidata s SDP-ove liste bio je scenski sjajno osmišljeno, sve je završilo pjesmom Bella Ciao, ali jedino sve nije bilo sjajno u publici jer SDP nije uspio napuniti ni pola dvorane HKD-a na završnom skupu.