Spremni za mjesne izbore

SDP i partneri planiraju 2. prosinca ponoviti dobar rezultat

Tihana Tomičić



RIJEKA SDP sa svojim koalicijskim partnerima planira na izborima za mjesne odbore 2. prosinca ostvariti barem jednak rezultat kao prije četiri godine – tada je SDP osvojio 52 vijećnička mjesta, HSU 21, PGS 17, HNS 16 itd., a sada se te brojke planiraju ponoviti. Dakle, cilj je imati predsjednike vijeća mjesnih odbora u dvije trećine svih mjesnih odbora – izjavio je predsjednik SDP-a Rijeke Marko Filipović odgovarajući na pitanja novinara o tome može li SDP zadržati većinu u mjesnoj samoupravi u Rijeci nakon što je rejting stranke počeo drastično padati.


SDP-ova koalicija predstavila je svoje kandidata u mjesnim odborima Belveder, Mlaka, Sv. Nikola, Školjić i Zamet – to su Irena Vukosavljević, Ivo Simper, Marin Barać, Koraljko Pasarić i Nikica Lenac, a svi su oni istaknuli važnost mjesne samouprave kao mjesta gdje se građani prvo susreću s lokalnom vlašću.


Svi najavljuju niz manjih komunalnih zahvata u tim kvartovima, a u prvom redu uređenje dječjih igrališta i parkova, dok bi Zamet mogao dobiti i park za pse, jer to traže građani.




»Sve što građani od nas traže, mi pokušavamo za njih i osigurati, u okvirima svojih ovlasti«, rekao je Ivo Simper.