Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
15. listopada 2019.
Oporba na konzultacijama

SASTALI SE S KOMADINOM Akcija mladih neće podržati proračun za 2019., ali za 2020. možda i hoće

snimio Ivica Tomić
snimio Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2018. u 16:27 2018-12-07T16:27:26+01:00

Sazivanje konzultacija s oporbom prvi je korak prema zajedničkom kreiranju politika i odluka na županijskoj razini. 

RIJEKA - Akcija mladih zadnja je sudjelovala na konzultacijama o proračunu kod župana Zlatka Komadinne, a iako ga hvale za kooperativnost, proračun ipak vjerojatno neće podržati.

U priopćenju su kazali:

- Nakon danas odrađenih konzultacija sa Zlatkom Komadinom moramo istaknuti da smo zadovoljni što se konačno počelo provoditi ono o čemu pričamo od prvog dana bavljenja politikom. Da se razgovori i pregovori između političkih opcija trebaju obavljati javno i na transparentan način, a ne iza zatvorenih vrata i dogovorima ispod stola. Sazivanje konzultacija s oporbom prvi je korak prema zajedničkom kreiranju politika i odluka na županijskoj razini. Jasno smo u razgovorima istakli da su javne konzultacije obveza župana kao nosioca izvršne vlasti koji ima obvezu u kreiranju politika na županijskoj razini konzultirati sve političke opcije s obzirom na to da ne postoji jasno definirana većina u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije.

Isto tako jasno smo istakli da se odnosi i povjerenje ne razvijaju kroz jedne konzultacije niti kroz 2-3 amandmana na već kreirane programe, projekte koji su sastavni dio proračuna, nego isključivo i samo kroz zajedničko kreiranje politike na svim razinama tijekom cijele godine i cijelog mandata.

U slučaju da su županijska izvršna vlast i njihovi predstavnici u županijskoj skupštini spremni na takav način upravljati županijom mi smo spremni u takvom radu sudjelovati te zajednički kreirati proračun Primorsko-goranske županije za 2020. godinu. O podršci proračunu za 2019. godinu koji je pred nama sljedeći četvrtak ne možemo i nećemo razgovarati jer u kreiranju programa, projekata i inicijativa koji su sastavni dio proračuna nismo ni na koji način sudjelovali, s detaljima tih programa, projekata i inicijativa nismo niti upoznati pa za njih ne možemo niti preuzeti odgovornost, kažu u Akciji mladih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.