Donacije

Rotaract klub Rijeka stipendirao gimnazijalku Katarinu Miler

Sanja Gašpert

Katarina Miler je odlična učenica, koja se osim zavidnog prosjeka može pohvaliti i raznim izvanškolskim aktivnostima



RIJEKA Rotaract klub Rijeka dodijelio je stipendiju u iznosu od 10.000 kuna izvrsnoj učenici slabijeg imovinskog stanja, učenici Prve hrvatske sušačke gimnazije Katarini Miler. Katarina je odlična učenica koja se, osim zavidnog prosjeka, može pohvaliti i raznim izvanškolskim aktivnostima. U službenim prostorijama Rotaryja Rijeka organizirana je svečana primopredaja stipendije.


– Ovim putem još jednom čestitamo našoj prvoj stipendistici te ponosno najavljujemo da ćemo i na sljedećem Maškaranom vikendu skupljati donacije upravo za stipendiju nekog novog srednjoškolca. Pratite nas na Facebook stranici Rotaract Rijeka i budite u toku s našim akcijama.


Inače, Katarina Miler iznimno je nadarena srednjoškolka slabijeg imovinskog statusa, o kojoj od kada joj je otac preminuo brine majka, a ima i brata koji boluje od Dawnova sindroma. Katarina, budući da nije iz Rijeke, živi u domu Sušak. Iz svih navedenih razloga, Klub se odlučio da upravo ona najviše zaslužuje stipendiju od svih prijavljenih kandidata – istaknuto je.




Rotaract klub Rijeka je udruga mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina koji kroz rad u klubu razvijaju svoje profesionalne vještine i upravljačke sposobnosti, prepoznaju potrebe svoje lokalne zajednice i njenih pojedinaca te kroz humanitarne projekte pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Rotaract je neprofitna organizacija osnovana od strane Rotary International te predstavlja dio globalne težnje poticanja mira i međunarodnog razumijevanja u svijetu.


Rotaract klub Rijeka koji je 1998. godine osnovao Rotary Rijeka danas broji 25 članova te provodi nekoliko uspješnih akcija godišnje. Jedna od njih je i Rotaractov tradicionalni Maškarani vikend, akcija na kojoj klub prikuplja donacije koje dodijeli određenom korisniku. U 2016. godini odlučeno je prikupljene donacije iskoristiti za stipendiranje nadarenog i izvrsnog srednjoškolca slabijeg imovinskog statusa na području grada Rijeke.


Nakon natječaja, u uži krug ušlo je troje izvanrednih finalista od kojih se teško bilo odlučiti za pobjednika. Riječ je o prvoj takvoj akciji u Hrvatskoj organiziranoj od Rotaract kluba, koja će se ubuduće održavati jedanput godišnje.