Sjajni rezultati

Riteh Racing Team predstavio bolid prijateljima i sponzorima

Andrej Petrak

Foto: R. Milasinovic

Foto: R. Milasinovic

Odličnim rezultatima Riteh Racing Team predstavio se u najboljem svjetlu na ovom prestižnom i cijenjenom auto-moto natjecanju, koje podržava Institut inženjera strojarstva



RIJEKA Članovi Riteh Racing Teama, koji se natječe u Formuli Student, predstavili su na Tehničkom fakultetu prijateljima, podupirateljima i spozorima bolid RRC4 Phoenix, s kojim su protekle sezone postigli najbolje rezultate od osnivanja.


U mađarskom Gyoru na utrci FS Hungary u konkurenciji 50 bolida iz cijelog svijeta, u najzahtjevnijoj utrci izdržljivosti ostvarili su 17. najbolje vrijeme. U ukupnom poretku riječki studenti plasirali su se na 23. mjesto, što je označilo najbolji plasman u njihovoj devetogodišnjoj povijesti.


Odličnim rezultatima Riteh Racing Team predstavio se u najboljem svjetlu na ovom prestižnom i cijenjenom auto-moto natjecanju, koje podržava Institut inženjera strojarstva. Najavili su ujedno da će nezaboravno iskustvo s natjecanja i nova znanja koja su stekli u protekloj sezoni iskoristiti kako bi sljedeće sezone ugrozili sam vrh poretka.




Riteh Racing Team, pod mentorstvom Sanjina Brauta i vodstvom studenata Denis Lončara i Matije Prpovića, bio je jedini hrvatski tim na FS Hungary u Gyoru. U pripreme su uložili više od šest tisuća sati rada u konstruiranje, dizajniranje i samo sastavljanje više od tisuću dijelova novog bolida RRC4.


Članovi RRT-a tijekom cijele sezone marljivo su radili na planiranju, organizaciji i realizaciji projekta, dok su dodatno Mario Batistić, Antonio Čargonja, Dario Fabijančić, Denis Lončar, Matija Momčilović, Matija Prprović i Rene Radojčić cijelo ljeto proveli u garaži radeći i danju i noću na završnom izdanju novog bolida.


Specifičnost RRC4-a, s konceptnim nazivom Phoenix, jest u aerodinamičkom paketu od ugljičnih vlakana, na kojem se radilo po prvi put u povijesti tima. Njihov trud ocijenili su i suci u Gyoru, cijenjeni stručnjaci iz Audija, ističući da je riječ o »state of the art« bolidu.


Kad je osnovan, 2007. Riteh Racing Team brojao je svega 9 članova, a svakidašnjim trudom i zavidnim entuzijazmom danas glase kao najtrofejniji hrvatski tim s dvadesetak članova. Iza sebe mogu navesti nadahnjujuća ostvarenja u Formula Student svijetu. Sve to bilo bi nemoguće bez sponzora i pokrovitelja koji su vjerovali i zaista dali šansu da se ideje i ambicije uspješno provedu u više nego odlične rezultate.