Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
12. studenoga 2019.
Prognoza vremena

Rimeteo: Do srijede na riječkom području 400 mm kiše, moguće i plavljenje dijelova obale

Ilustracija wxcharts.eu
Ilustracija wxcharts.eu
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2018. u 7:11 2018-10-26T07:11:00+02:00

Ova će ciklona donijeti obilniju kišu, olujan vjetar južnih smjerova, a zbog izrazito niskog tlaka zraka, bit će izražena mogućnost ciklonalne plime, zbog čega će biti plavljenja dijelova obale

RIJEKA Prolazno zahladnjenje koje je stiglo u nedjelju brzo je zamijenjeno iznadprosječnim temperaturama zraka, ali je vrijeme proteklo u znaku stabilizacije vremena, što nećemo moći reći za petak i dane nakon njega.

Već u petak vrijeme će se promijeniti zbog utjecaja doline sa sjeverozapada Europe, tako da se očekuje postupno jače naoblačenje uz mogućnost povremene kiše.

Zapuhat će i jačati vjetrovi južnih smjerova, tako da će temperature biti iznadprosječne za doba godine, prognozira Rimeteo.

Vjetrovito i oblačno bit će i tijekom subote, a kiša lokalno može biti obilnija, zbog utjecaja Genovske ciklone.

overview-072

Ona će se u noći na nedjelju premjestiti preko našeg područja dalje na sjever, a već u drugom dijelu nedjelje iz zapadnog Sredozemlja stići će nova ciklona, koja će se ulaskom u Genovski zaljev produbiti, a sredinom ponedjeljka prema modelu GFS može imati tlak od gotovo 980 hPa u centru, što bi mogao biti najniži izmjereni tlak ove godine.

Ova će ciklona donijeti obilniju kišu, olujan vjetar južnih smjerova, a zbog izrazito niskog tlaka zraka, bit će izražena mogućnost ciklonalne plime, zbog čega će biti plavljenja dijelova obale.

prec-24h-120

Ciklona će do srijede se popuniti, ali se vrijeme neće značajnije stabilizirati, dok traje ciklogeneza iz zapadnog Sredozemlja, tako da će i srijeda biti nestabilna uz mogućnost kiše, ali manje nego u usporedbi s danima ranije, dok bi u četvrtak mogla ponovno pasti obilnija kiša, zbog nove ciklone iz zapadnog Sredozemlja.

Ukupno od petka do utorka na području PGŽ, s posebnim naglaskom na riječko područje i zapadni dio Gorskog kotara, lokalno može pasti i preko 400 mm kiše.
Najmanje kiše očekuje se na otocima, ali će oni imati drugi tip nevolja, olujan vjetar južnih smjerova, visoke valove te mogućnost plavljenja obale u ponedjeljak, najavljuje Rimeteo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.