Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Od Vukovarske do Delte

foto/video Rijekom za Dan državnosti prošao Mimohod hrvatskog ponosa i slave

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2019. u 13:21 2019-06-25T13:21:00+02:00

RIJEKA Danas, na Dan državnosti, u Rijeci se održao tradicionalni mimohod hrvatskog ponosa i slave, čiji su organizatori Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Klub navijača Armada Rijeka.

Kolona je krenula u 12 sati od murala Vukovar iz Vukovarske ulice predvođena hrvatskim braniteljima, članovima Armade i katoličkim skautima do Mosta hrvatskih branitelja na Delti.

U 14 sati u crkvi sv. Križa u Srdočima služi se sveta misa za Domovinu, za sve poginule hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata, slijedi program uz glazbu. 

Kako su objasnili organizatori, želja im je posvijestiti ulogu branitelja u obrani domovine i ukazati na odgovornost pojedinca u današnjem društvu gdje se od svakoga očekuje doprinos kako bi izgradili bolje društvo za svakog čovjeka.

– I ove godine, 25. lipnja, želimo na dostojanstven i miran način obilježiti Dan državnosti, pokazati ljubav prema domovini i odati počast svim hrvatskim braniteljima koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani domovine i koji su dali najveći doprinos našoj slobodi.

Njihovu ostavštinu ne želimo zaboraviti, želimo je na ispravan način vrednovati i želimo učiniti ono što možemo, a to je barem na važne datume posvijestiti sebi da sloboda koju su nam branitelji omogućili treba biti na ispravan način vrednovana, kazao je vjeroučitelj u Sušačkoj gimnaziji i voditelj katoličkih skauta Marin Miletić.

G256VK36
Mimohod hrvatskog ponosa i slave u Rijeci / Foto Vedran Karuza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.