Korejska borilačka vještina

Rijeka u Austriji pokazala svoju hapkido veličinu

Isabella Lizzul

Riječanin Dražen Vukelić (lijevo) branio je boje Hrvatske na međunarodnom Europskom Hapkido Festivalu u Austriji

Riječanin Dražen Vukelić (lijevo) branio je boje Hrvatske na međunarodnom Europskom Hapkido Festivalu u Austriji

Pojašnjavajući sam naziv, Dražen Vukelić ističe da hapkido znači put koordinirane snage što podrazumijeva da se u tehnikama hapkida snaga protivnika koristi protiv njega samoga, čime slabiji može savladati većeg i snažnijeg protivnika



RIJEKA Fitness trener, Riječanin Dražen Vukelić branio je boje Hrvatske na međunarodnom Europskom Hapkido Festivalu u Austriji.


Riječ je o najznačajnijem međunarodnom hapkido događaju u Europi gdje se okupljaju najveći majstori drevne korejske borilačke vještine hapkida i susreću svi europski stilovi ove vještine.


Svaka je zemlja imala svoju demonstraciju, a Hrvatska se istaknula svojom kvalitetom kao vodeća zemlja Europske Hapkido unije.




Pojašnjavajući sam naziv, Vukelić ističe da hapkido znači put koordinirane snage što podrazumijeva da se u tehnikama hapkida snaga protivnika koristi protiv njega samoga, čime slabiji može savladati većeg i snažnijeg protivnika.


Ova tradicionalna korejska borilačka vještina bazira se na tehnikama juda, jiu-jitsua, aikida, taekwondoa i karatea, a obuhvaća korištenje tradicionalnog oružja i sadrži elemente gimnastike.


Hapkido je idealna borilačka vještina za sve generacije, muškarce, žene i za sve koji žele naučiti tehnike samoobrane, osnažiti svoje samopouzdanje i pobijediti svoje strahove.