Projekt Turističke zajednice

Rijeka do Uskrsa dobiva novu turističku karticu

Alenka Juričić Bukarica

R. Brmalj

R. Brmalj

 Rijeka će ove godine dobiti turističku karticu sličnu gradskoj kartici City card. Prema najavama iz Turističke zajednice grada, po uzoru na praktički sve veće gradove u Europi, do Uskrsa bi svjetlo dana trebala ugledati riječka turistička kartica koja bi trajala 24, 48 i 72 sata



RIJEKA » Rijeka će ove godine dobiti turističku karticu sličnu gradskoj kartici City card. Prema najavama iz Turističke zajednice grada, po uzoru na praktički sve veće gradove u Europi, do Uskrsa bi svjetlo dana trebala ugledati riječka turistička kartica koja bi trajala 24, 48 i 72 sata.


  – Prije nekoliko godina već smo imali turističku karticu, no ona je gostima donosila samo popuste u pojedinim dućanima i slično. Sada će se jednom karticom rješiti i razgledi muzeja, javni gradski prijevoz, i slično, a tu će jasno biti i popusti u ugostiteljskim objektima, suvenirnicama i trgovinama, najavio je Petar Škarpa, direktor TZG-a Rijeke. Sobzirom da Rijeka i Opatija sve više surađuju kao turističke destinacije, ideja je objediniti sve što je najbolje u oba grada i ponuditi to kroz karticu. A nju će pratiti i brošura sa svim relevantnim informacijama.