Pomoć Dječjoj bolnici Kantrida

“Riječko srce” potpisalo ugovor: Počinje obnova čekaonice i igraonice Odjela hematologije i onkologije

Andrej Petrak

Udruga Riječko srce slavi prvi rođendan / NL arhiva

Udruga Riječko srce slavi prvi rođendan / NL arhiva

Rok završetka radova je 1. kolovoza, međutim opremanje inventara, kao i završni radovi oko knaufa, struje, klime i podloge, bit će realizirani odmah nakon završetka konstrukcije, krova i pvc stolarije. Službena primopredaja čekaonice i igraonice bit će upriličena na početku školske godine 2017./2018., oko 6. rujna, objašnjava Dalibor Horvat-Hoky



RIJEKA Udruga Riječko srce u ponedjeljak je potpisala ugovor i uplatila avans od 100 tisuća kuna tvrtki Alanis, glavnom izvođaču radova na čekaonici i igraonici za Odjel hematologije i onkologije Dječje bolnice Kantrida.


Cijeli posao bit će obavljen po sistemu ključ u ruke, napominje predsjednik Riječkog srca Dalibor Horvat-Hoky, udruge koja je uz potporu Kanala RI, provela veliku humanitarnu akciju Sve za našu djecu, koja je kulminirala koncertom na trgu Municipij, kako bi se mališanima olakšao boravak na dječjoj hematologiji i onkologiji.


 – Sami radovi i priprema su krenuli. Naručeno je sve što je potrebno oko stolarije, panela i drugoga. Materijal je potrebno pričekati tri do četiri tjedna, a u međuvremenu će biti postavljena željezna konstrukcija u igraonici i čekaonici. Rok završetka radova je 1. kolovoza, međutim opremanje inventara, kao i završni radovi oko knaufa, struje, klime i podloge, bit će realizirani odmah nakon završetka konstrukcije, krova i pvc stolarije. Službena primopredaja čekaonice i igraonice bit će upriličena na početku školske godine 2017./2018., oko 6. rujna, objašnjava Dalibor Horvat-Hoky.




Činom primopredaje i uspješnim završetkom ove humanitarne akcije bit će ujedno obilježen i prvi rođendan humanitarne udruge Riječko srce.


– Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom projektu, a velika zahvala svim medijima koji su sve to popratili. Ciljano smo čekali završetak izborne kampanje, s obzirom na to da nismo željeli ni na koji način sudjelovati i promicati bilo koju političku stranku. Stoga se ovim putem zahvaljujemo generalnim sponzorima, bez kojih sigurno ne bi uspjeli: Gradu Rijeci i gradonačelniku Vojku Obersnelu, Županiji Primorsko-goranskoj sa županom Zlatkom Komadinom, Turističkoj zajednici Rijeke s direktorom Petrom Škarpom i tvrtki Promocija Zorana Bradaševića, zaslužnog za uspješno odrađen čitav logistički dio ove humane priče. Hvala i svim općinama, gradovima, načelnicima i gradonačelnicima koji su nas podržali i sudjelovali. Hvala malim i velikim sponzorima, hvala HNK Rijeka i RS PGŽ, RK Zamet, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli i odvojili ono malo od sebe. Učinili smo veliku stvar, budimo ponosni i sretni! Hvala svima od srca za naše klince, poručuje Dalibor Horvat u ime Riječkog srca i Kanala Ri.