Svi u akciju

Riječko srce pokreće veliku akciju: Spasimo Nikoli Pokrivaču život

Andrej Petrak

Nikola Pokrivač, Foto: S. JEŽINA

Nikola Pokrivač, Foto: S. JEŽINA

Velika akcija darivanja krvi bit će održana u Kliničkog zavodu za trasfuzijsku medicinu, Krešimirova 42, u četvrtak, petak i u ponedjeljak od 8 do 15 sati. Uz darivanje krvi, donorima će se ujedno uzimati uzorak za Zakladu Ana Rukavina za matične stanice za Nikolu



RIJEKA – Humanitarna udruga Riječko srce pokreće veliku akciju darivanja krvi za Nikolu Pokrivača, bivšeg igrača HNK Rijeka, koji vodi bitku s Hodgkinovim limfomom.


– Nikoli Pokrivaču potrebna je transplantacija matičnih stanica odgovarajućeg donora, kako bi se bolest povukla. Pozivamo sve građane našeg grada i navijače HNK Rijeka da pristupe tipizaciji matičnih stanica i postanu potencijalni donori, poruka je predsjednika Riječkog srca Dalibora Horvata-Hokyja.


Velika akcija darivanja krvi bit će održana u Kliničkog zavodu za trasfuzijsku medicinu, Krešimirova 42, u četvrtak, petak i u ponedjeljak od 8 do 15 sati. Uz darivanje krvi, donorima će se ujedno uzimati uzorak za Zakladu Ana Rukavina za matične stanice za Nikolu. 




Darivatelj krvi može biti svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 40 godina. Nakon popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika, daje se uzorak krvi, od oko sedam mililitara, u epruvetu i predaje u Zavod za tipizaciju tkiva, kako bi se odredili antigeni tkivne snošljivosti. 


Uzorak krvi za tipizaciju uzima se, na isti način kao i primjerice uzorci za određivanje krvne slike ili biokemijskih nalaza.


Sve novosti o akciji moguće je pratiti u Facebook grupi Spasimo Nikoli Pokrivaču život.