Humanitarna akcija

Riječko Društvo za zaštitu životinja skuplja novac za terensko vozilo

Ljiljana Hlača

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić



RIJEKA Društvo za zaštitu životinja Rijeka jučer je na Korzu, obilježavajući Svjetski dan životinja, organiziralo humanitarnu akciju »Tu-Tu, Vau- Vau«, u sklopu koje se prikupljao novac za kupnju polovnog terenskog vozila za potrebe rada Društva koje trenutno brine o 100-tinjak napuštenih životinja u azilu u Viškovu. Kotizacija za sudjelovanje u ovoj akciji bila je 20 kuna, a kupnjom tzv. kotizacijskog bona svatko je mogao osvojiti nagrade sponzora koji su podržali ovu ideju.


– Trenutno koristimo polovno terensko vozilo koje je prešlo preko 300.000 kilometara, a kupili smo ga prije 13 godina. Do sada smo svojim akcijama prikupili 8.000 kuna, a potrebno nam je još tri puta toliko, rekla nam je Marija Saršon iz Društva za zaštitu životinja Rijeka. Dodajući da svi oni koji nisu jučer mogli sudjelovati u njihovom projektu, mogu svoje dobrovoljne priloge za vozilo uplaćivati i na žiro račun Društva (informacije dostupne na Facebook stranici). Na upit je li se što promijenilo po pitanju brige oko životinja, naša sugovornica odgovara potvrdno.


– Primijetili smo da jako puno građana ima kućne ljubimce i da se velika većina dobro brine o njima. Više nema toliko napuštanja, dijelom je razlog tomu i čipiranje pasa, dalje je naglasila Marija Saršon.