Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
21. siječnja 2020.
Završila maratonska sjednica

Riječki vijećnici nisu dali "zeleno svjetlo" ni tvrtki Rijeka 2020.

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2017. u 22:07 2017-10-26T22:07:11+02:00

Velika većina izvještaja trgovačkih društava Grada Rijeke za 2016. godinu  sjednici Gradskog vijeća, u kojem gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov SDP s partnerima nemaju većinu - nije prošla.

Tako na maratonskoj sjednici koja je potrajala 11 sati nije prošlo ni izvješće tvrtke Rijeka 2020. koja vodi projekt EPK, koje je podnijela direktorca Emina Višnić.

O EPK je u posljednje vrijeme bilo mnogo riječi nakon što su vijećnici Mosta ukazali da su zaposleniku Rijeke 2020. Vuku Ćosiću, osim plaće, isplaćivana i dodatna sredstva u obliku angažmana njegove tvrtke Case Sensitive. Ovaj tjedan javnost je saznala i da je Ćosić raskinuo suradnju s tvrtkom i da sada djeluje samo kao vanjski suradnik. 

Zvonimir Peranić (Most) je spomenuo još dvije uplate za Vuka Ćosića, odnosno njegovu tvrtku Case Sensitive, iz 2016. godine, u visini od 15.000 odnosno 30.000 kuna, zapitavši koji su učinci njegova rada.  
- Koristimo se rezultatima tih usluga i dan danas, rekla je Višnić, dok je Obersnel dodao da je potpuno nevažno u kojem je obliku angažiran Ćosić te da su to, kako je rekao - gluposti. 
Mostovci Peranić i Petra Mandić su prigovarali i zbog zapošljavanja na ugovor o djelu krajem 2016. godine za poslove za koje se, prema njihovim tvrdnjama, moralo sklapati ugovor o radu. Dodali su da zbog toga tvrtki prijeti kazna od 100.000 kuna. Direktorica Emina Višnić odgovorila je da to nije tako jer ti poslovi nemaju karakteristike za koje se sklapa ugovor o radu te da se ne boji moguće kazne.
Potom se povela rasprava o odgovoru Emine Višnić na proizvke iz Mosta, objavljenom u medijima. Višnić je rekla da ona na oštre napade odgovara oštro, a pojedini vijećnici zamjerili su joj da bi zbog toga netko Rijeku mogao proglasiti za grad nekulture. 
- Vi niste ovdje izabrani nego postavljeni, a ako vam je neugodno na poziciji, zaposlite se u privatnom sektoru, poručio je direktorici Danko Švorinić (Lista za Rijeku). 
Sva gradska komunalna i trgovačka društva na dnevnom su se redu našla na inzistiranje većine u Vijeću koju čine Srednji blok i HDZ.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.