Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Erasmus+

Riječki predškolci ugostili kolege iz Belgije, Italije, Francuske i Španjolske

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2018. u 10:39 2018-05-31T10:39:54+02:00

Tijekom petodnevnog boravka imali su priliku upoznati Rijeku, kao i hrvatski nacionalni kurikulum ranog i predškolskog odgoja, odnosno njegovu primjenu u praksi

RIJEKA »Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti« naziv je međunarodnog projekta u okviru Erasmus+ programa u koji je ove te iduće pedagoške godine uključen Dječji vrtić Rijeka. Dvogodišnji projekt pokrenut je u suradnji s ustanovama iz nekoliko europskih država, Belgije – Institut Saint Joseph (Libramont), Italije – Giovanni Falcone (San giovanni la punta), Francuske – Les Platanes (Saint Selve) i Španjolske – Nuestra Señora de la Consolacion (Benicarló), a pokretač i nositelj projekta je Institut Saint Joseph iz Belgije, Libramont. Umjetničkog je karaktera, a usmjeren je na komuniciranje putem umjetnosti, uz uvažavanje humanističkih vrijednosti.

Prvi transnacionalni sastanak projekta održan je u studenom prošle godine u Belgiji, dok je Dječji vrtić Rijeka bio domaćin međunarodnog susreta djece, odgajatelja i učitelja. Susret je okupio 40 gostiju iz Belgije, Italije, Francuske i Španjolske koji su tijekom petodnevnog boravka imali priliku upoznati Rijeku, kao i hrvatski nacionalni kurikulum ranog i predškolskog odgoja, odnosno njegovu primjenu u praksi, a ujedno su i testirane aktivnosti nastale tijekom dosadašnje provedbe projekta.

Naime, riječ je o projektu u kojem sudjeluje dvadeset odgojno-obrazovnih djelatnika te 350 djece iz Dječjeg vrtića Rijeka, a projekt je usmjeren na komuniciranje putem umjetnosti uz uvažavanje humanističkih vrijednosti. Kao ishod projekta predviđa se mogućnost komuniciranja različitim oblicima umjetničkog izražavanja, koji su svima dostupni te ne postoji ograničenje u tom smislu. Prioritet će imati aktivnosti koje promoviraju što veći obuhvat i uključenost djece, različitost, jednakost i nediskriminaciju.

Agencija za mobilnost i programe EU je za provedbu projekta Dječjem vrtiću Rijeka dodijelila 17 tisuća eura bespovratnih sredstava za troškove upravljanja projektom i njegovu provedbu, a vrijednost cjelokupnog projekta je 57 tisuća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze