Pohod na Snježnik i Jasenovicu

Riječki planinari u subotu na Platku

Sanja Gašpert

Platak / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Platak / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Za sve koji žele sudjelovati u ovoj manifestaciji, Riječki planinarski savez organizira besplatni autobusni prijevoz s polaskom u subotu u 8 sati s Trga bana Jelačića, a prijave se primaju do petka na štandu na riječkom Korzu, od 10 do 12 sati



RIJEKA Riječki planinarski savez organizira u subotu, 6. svibnja, 4. Dan riječkih planinara, koji će biti održan na Platku, najavio je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Riječkog planinarskog saveza Darko Popović.- Dan riječkih planinara manifestacija je posvećena ljubiteljima prirode i održava se četvrtu godinu za redom.


Ove godine očekujemo sudjelovanje između 400 i 500 planinara, među kojima i oko stotinjak djece osnovnoškolskog uzrasta, članova planinarskih sekcija osnovnih škola, koji će sudjelovati u orijentacijskom natjecanju za male planinare, kazao je Popović.


Za sve koji žele sudjelovati u ovoj manifestaciji, Riječki planinarski savez organizira besplatni autobusni prijevoz s polaskom u subotu u 8 sati s Trga bana Jelačića, a prijave se primaju do petka na štandu na riječkom Korzu, od 10 do 12 sati.




Kako je najavljeno, polazak u planinarsku šetnju kreće u 9.30 sati ispred Malog doma, a organizirane su dvije lagane planinarske rute – prema Snježniku i Jasenovici, dok će jedna grupa krenuti prije pješke od Kamenjaka prema Platku.


Također, organizatori su pripremili i zabavne igre nakon planinarenja, boćanje, potezanje konopa i turnir u briškuli i trešeti, dok će za sve zainteresirane u Malom domu biti organiziran ručak po simboličnoj cijeni od 20 kuna.