Maškarano ludilo

Riječki karneval: Ključevi grada vraćeni, Studentko Oporezić spaljen

Marinko Glavan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Nemamo službene podatke, ali ove godine sve se poklopilo, posebno lijepo vrijeme, tako da ne pamtim kada je na Karnevalu bilo ovoliko ljudi, rekao je gradonačelnik Obersnel



RIJEKA Strašnom smrću, spaljen na lomači u akvatoriju luke skončao je Studentko Oporezić, pust Riječkog karnevala, osuđen za svo zlo koje nas je zadesilo u prošloj godini.


Spalili su ga, a potom i potopili, članovi mašakarane skupine PomFRi, s Pomorskog fakulteta, a da je najteža kazna doista izvršena, uvjerili su se i Meštar Riječkog karnevala Toni, gradonačelnik Vojko Obersnel i kraljica Karnevala Elaie Filipović.


Planuo je Studentko kao šibica, potom i potonuo, kako i priliči za zlodjela počinjena od prošlog karnevala naovamo.




Zadovoljni izvršenjem kazne bili su mnogobrojni Riječani okupljeni na Gatu Karoline Riječke, a najviše razloga za zadovoljstvo imao je gradonačelnik Obersnel kojemu su netom prije Studentkovog smaknuća vraćeni klučevi Grada.


– Osudili smo ga i spalili, ponajviše zbog porezne politike, iako nisam siguran da će ova egzekucija riješiti sve nedaće nove porezne reforme, rekao je Obersnel, izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjim karnevalom, vjerojatno rekordnim po broju maškara i posjetitelja.


– Nemamo službene podatke, ali ove godine sve se poklopilo, posebno lijepo vrijeme, tako da ne pamtim kada je na Karnevalu bilo ovoliko ljudi, rekao je gradonačelnik.