Jednoglasna odluka Gradskog odbora

Riječki HDZ puno nade polaže u Kristjana Staničića: Tko je čovjek koji misli da može srušiti Obersnela

Damir Cupać

Kristjan Staničić / snimio I. TOMIĆ

Kristjan Staničić / snimio I. TOMIĆ

Dokazat ćemo da funkcioniramo kao tim, a svim članovima HDZ-a i Gradskom odboru zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Uvjeren sam da ćemo zajedno postići dobar rezultat, kaže Kristjan Staničić



Jednoglasnom odlukom Gradskoga odbora riječkoga HDZ-a da kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima bude Kristjan Staničić završena je kadrovska saga u najjačoj riječkoj oporbenoj stranci.


– Velika mi je čast, ali i odgovornost zbog toga što sam kandidat najjače hrvatske stranke za gradonačelnika Rijeke, grada koji je uz Zagreb najvažniji u državi. Činjenica da sam izabran jednoglasno svjedoči o snazi koja se osjeća i koja jamči još veći rast HDZ-a u Rijeci. Dokazat ćemo da funkcioniramo kao tim, a svim članovima HDZ-a i Gradskom odboru zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Uvjeren sam da ćemo zajedno postići dobar rezultat. Što se tiče kampanje, ona će se zasnivati na programskim sadržajima, a u fokusu će biti razvoj Rijeke i boljitak svih njenih građana, izjavio je Staničić.



Kristjan Staničić rođen je 1. listopada 1973. godine u Kopru, magistar je ekonomskih znanosti, oženjen je i otac jednog djeteta. Završio je jezičnu gimnaziju u Kopru, diplomirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji 1996. godine, magistrirao na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji obranivši magistarski rad »Management i sustav kvalitete u hrvatskom hotelijerstvu« 2000. godine. Završio je jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu 1997. Radio je u Ministarstvu vanjskih poslova, Veleposlanstvu RH u Ljubljani, u hotelima »Novi« bio je pomoćnik direktora marketinga i prodaje, nakon toga direktor hotela »Lišanj«, generalni direktor tvrtke Magnum Opatija, član Uprave opatijskog LRH, a nakon toga i predsjednik Uprave te tvrtke. U Jadranu d.d. bio je izvršni direktor, u tvrtki Preluk Park član Uprave, na čelnim mjestima radio je u tvrtki Hoteli Bernardin, a trenutno obnaša funkciju člana Uprave u poduzeću ITTC. U njegovom je životopisu navedeno da aktivno govori talijanski, engleski i slovenski jezik, a njemački i francuski jezik pasivno.





Pun pogodak


Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić koji se spominjao kao mogući kandidat zbog podrške temeljnih ogranaka poručio je da je Staničić bio njegov prijedlog i da će ga stranka u potpunosti podržati.


– Izabrali smo Staničića zbog toga što on ima sve potrebne kvalitete za mjesto riječkoga gradonačelnika. Između ostalog, dugogodišnji je član HDZ-a, mlad je, stručan i posjeduje znanje koje je potrebno za obavljanje tako važnoga posla. Mislim da smo donijeli odluku koja je pun pogodak. Riječ je o izvanrednom kandidatu i to će se vrlo brzo vidjeti. Nema nikakvog razloga da mu cijela stranka ne pomogne u vezi s kampanjom jer smo uvjereni da će on mnogima pomrsiti račune i da će biti najugodnije izborno iznenađenje, poručio je Vukelić.



Izbor Kristjana Staničića kao HDZ-ovog kandidata za riječkoga gradonačelnika dinamizirat će kampanju koja se do sada svodila na dva imena – aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela i nezavisnog kandidata Hrvoja Burića.


Vojko Obersnel pozdravio je to što je HDZ našao kandidata za gradonačelnika.


– Drago mi je da su to napravili. Očekujem fer i korektnu političku utakmicu, kazao je Obersnel.


Burić je također pozdravio činjenicu da je njegova bivša stranka izabrala kandidata za gradonačelnika.


– Nemam namjeru komentirati taj prijedlog, ali svakako je dobro da je HDZ izabrao svoga kandidata. Nadam se da će to što prije napraviti i drugi kako bi izborna utakmica bila što zanimljivija, izjavio je Burić.



Izvrsno rješenje


Potpredsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović također je naglasio da HDZ ima ozbiljnog kandidata za gradonačelnika, te da nagađanja o lošem stanju u stranci nisu točna.


– Najavljivali smo da ćemo imati prepoznatljivog kandidata i to se obistinilo, unatoč medijskim špekulacijama. Odluka je prihvaćeno jednoglasno, kao što smo svi jednoglasni u nakani da pobijedimo na izborima jer imamo potencijal za to, i mi i naš kandidat za gradonačelnika. Njegova je najveća kvaliteta to što dolazi iz realnog sektora, riječ je o mladom menadžeru, a što je za Grad Rijeku i za HDZ izvrsno rješenje. Vrlo brzo će se vidjeti da je on osvježenje na političkoj sceni, a u svibnju će se za ovaj grad dogoditi dvije važne, a sve donedavno nezamislive stvari – Obersnel će pasti s trona, a HNK Rijeka će biti nogometni prvak Hrvatske, uvjeren je Ostrogović.