Završena sanacija

Riječka ribarnica: U tijeku popravak krova, uskoro i nova vrata

Ljiljana Hlača

Uskoro će se, za nekih 15-ak dana na sjevernoj strani ribarnice postaviti nova vrata, dok će se južni ulazi ribarnice popraviti, saznajemo od izvođača ovih radova, riječke tvrtke Fidal



RIJEKA  Završena je sanacija galerije paviljona riječke ribarnice (nova žbuka na ukrasnoj ornamentici, pjeskarenje ograde), te su u tijeku radovi na krovu (zamjena derutnih dijelova).


Uskoro će se, za nekih 15-ak dana na sjevernoj strani ribarnice postaviti nova vrata, dok će se južni ulazi ribarnice popraviti, saznajemo od izvođača ovih radova, riječke tvrtke Fidal.


Ukupna vrijednost investicije je oko 250.000 kuna. 




  U dopisu Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom (vlasnika ribarnice) stoji da će nova vrata koja će se postaviti na sjevernom ulazu izraditi prema konzervatorskim uvjetima odnosno postavit će se vrata s bravarskim rešetkama prema izvornom stanju. 


  – Postojeća ulazna vrata na sjevernoj strani objekta izrađena su od aluminija te su u funkciji već preko 25 godina. Dotrajala su i ne odgovaraju potrebama, ni materijalom izvedbe, pa ni funkcijom. Nadalje na južnom ulazu u tržnicu vratiju nije ni bilo, već je prije više od 40 godina naknadno izvedena bravarska konstrukcija kojom je zatvoren južni natkriveni ulaz, ističu u gradskom Odjelu. Nova vrata na sjevernoj strani objekta koštat će oko 40.000 kuna, saznajemo od Fidala. 


  Na upit kada će svi prodajni pultovi na peškariji dobiti vodu, a što bi ponovno omogućilo da prodavači ponovno čiste i režu veliku ribu na fete (što je odnedavno ukinuto), u Odjelu ističu da je ukupno šest pultova već opremljeno inox utorima te imaju vodu. 


  – Opremanje svih prodajnih mjesta toplom i hladnom vodom i inox koritima, planira se izvesti nakon usklađivanja postojeće projektne dokumentacije s propisima koji su stupili na snagu pristupanjem Hrvatske EU, a koji su doneseni tijekom lipnja ove godine i nakon provedbe postupka javne nabave. Planirani početak radova je početak 2014. godine, a procijenjena vrijednost investicije će se znati nakon dovršetka usklađivanja projektne dokumentacije, najava je Grada Rijeke.