Maja Škufca

Riječanka uputila apel za čišćenje Starog grada: ‘Posudite mi svoje tinejdžere’

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



Riječanka Maja Škufca na svom Facebook profilu objavila je zanimljiv poziv u pomoć. Naime, Maja je apelirala na roditelje da joj ‘posude tinejdžere’ kako bi zajedno očistili Stari grad.


– Otkad sam postala stanar samog centra grada, uz pomoć Damira i male šake ljudi kojima je stalo, sama čistim trg ispred Case i Stari grad… ali eto više ne mogu! Što iz zdravstvenih, što iz privatnih razloga, što zbog činjenice da sam se jučer osjetila kao totalni idiot u jednom trenutku, započinje Maja.


– Stojim na balkonu našeg predivnog trga Principij gdje su tobože ovi iz Ministarstva kulture našli neke arheološke zanimljivosti. Pustimo po strani što nismo ni božićni advent tu mogli odraditi zbog istih… ozbiljnost njihovog posla i pronalaska je bila ravna činjenici da su pronašli Tutankamonov mobitel. No ‘ajde… Prošlo božićno vrijeme, došlo skoro ljeto, a oni nisu našli ni go*no dotičnog. Samo su nered napravili i ostavili. Mi ih plaćamo. Samo kažem, piše.




Opisala je susret sa skupinom tinejdžera na trgu Principij.


– Dolazi dvoje-troje mladih za koje se kuži se da ih je mater nedavno prestala dojiti. Uvalila im pse na baterije da obave nuždu i pazi gdje dođu sa psima – na trg Principij! Kažem ja frendici: ‘Aj nek se pas po*ere, baš mi se svađa..’. Šetaju oni tako među smećem, nađu pola kutije cigara, strpaju u džep-sreća neopisiva. Viknem ja: ‘A ja mislila da imate vreće za smeće i da ste došli pokupiti isto’! Da ste vidjeli POGLEDA.


Psovke nisam čula jer su se udaljavali i okrenuli mi leđa (of course)…Eto dragi moji, kolegici i meni je iskreno pun kufer paradirati s metlom svako malo i čistiti VAŠE smeće. A da ne pričam o turistima koji pitaju: ‘Zašto vam je grad tako prljav!?!’. Okrenite se malo oko sebe, poručila je Škufca.


Dodala je kako su ‘vrata’ njenog inboxa otvorena za svakog tko ima volju pomoći da se organizira akcija čišćenja Starog grada.


– Baš u inat babarogama. I naravno da ćemo se slikati i staviti sve na društvene mreže. U inat svima!!!! ŽELIMO ČIST GRAD!!!!!!, zaključila je.