Otvorene staze Radeševo 1 i Radeševo 2

Riječani pohrlili na skijanje: Gužva na Platku, kolona automobila duga dva kilometra

P. N.

Foto Goran KOVAČIĆ / Pixsell

Foto Goran KOVAČIĆ / Pixsell

Tijekom petka palo je dovoljno snijega, radnici su jučer uređivali staze, a jutros od 9 sati njima se mogu spuštati skijaši, javlja Radio Rijeka. Cesta je prohodna i očišćena, kao i parkiralište



Riječani su danas pohrlili na omiljeno skijalište. Naime, kolona automobila koji čekaju na ulazu na parkiralište na Platku bila je nešto prije 14 sati duga čak dva kilometra.


Na Platku se danas okupilo više od 4.000 ljubitelja snijega.



Prvi put ove sezone na Platku su otvorene staze Radeševo 1 i Radeševo 2, javlja Radio Rijeka.




Tijekom petka palo je dovoljno snijega, radnici su jučer uređivali staze, a jutros od 9 sati njima se mogu spuštati skijaši, javlja Radio Rijeka. Cesta je prohodna i očišćena, kao i parkiralište.


Foto Goran Kovacic/PIXSELL


Foto Goran Kovacic/PIXSELL



Temperatura zraka jutros je na Platku -5°C, vedro je i puše slab sjeveroistočni vjetar. U petak je palo između 20 i 30 centimetara snijega, što je bilo dovoljno da se pripreme skijaške staze.


Od 9 sati otvorena je žičara Radeševo te pokretne trake u podnožju Radeševa i Baby lift. S vrha Radeševa skijaši mogu birati kojom će stazom jer su otvorene Radeševo 1, Radeševo 2 i Turistička staza.


Na Platku rade i oba planinarska doma te još dva kafića. Moguć je i najam skijaške opreme na dva mjesta.


Otvoreni su ugostiteljski objekti “Veliki dom Platak”, “Mali dom”, “Caffe bar Centar” te “X bar”- caffe bar u podnožju Radeševa.


Najam sanjki je moguć u info kućici po cijeni od 40,00 kuna za cijeli dan,te 30,00 kuna za pola dana, za ostala skijaška oprema dostupna je u “Daneveu” na parkiralištu te “Diveru” u Velikom domu, piše portal Riječanin.