Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
365

Riječani ironiziraju Bandićevu ofenzivu na grad na Rječini: "Homo si delat za Rijeku"

Foto društvene mreže
Foto društvene mreže
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2018. u 21:41 2018-12-14T21:41:07+01:00

Bandić je u Rijeci dosad na izborima prolazio samo u Via Romi, a sad nakon Burića sprema nove riječke političke akvizicije

RIJEKA Dok popijem dvije kave na Korzu, Adamićeva bi bi bila otvorena. Ovom rečenicom Milana Bandića koja je izazvala velik odjek u javnosti kao da je počela njegova politička ofenziva na Rijeku. Na istoj pressici na kojoj je izgovorio ove riječi i time poručio da, za razliku od riječkog kolege, zna kako bi riješio problem zatvorene glavne prometnice u samom gradskom centru, na koju se srušio zid i skela sa zgrade bivše pošte u renoviranju, Bandić je izrazio podršku Hrvoju Buriću. 

Čovjek koji se zadnjih godina prometnuo u glavnog konkurenta SDP-ovoj politici u gradu, bio je ujedno u dva navrata neuspješan izazivač na lokalnim izborima protiv "vječnog" gradonačelnika Vojka Obersnela.

- S prijateljem Burićem potpisali smo sporazum prije šest mjeseci o zajedničkom izlasku na sve izbore. Dali smo mu i dat ćemo mu podršku jer je on s ledine ušao u drugi krug za riječkoga gradonačelnika. On zna što hoće, a ja takve ljude podržavam, biranim je riječima tada o Buriću govorio Bandić.

Hrvoje Burić na današnjoj presici uzvratio mu je time što je ustvrdio da je uvjeren da se u Zagrebu oko Bandića stvara samo histerija. Odbacio je primjedbe da je Milan Bandić političkom trgovinom osigurao prolazak svog proračuna, dok je u Rijeci, kaže Burić, politička trgovina u Gradskom vijeću više nego očita.

Kako bilo, u kuloarima se priča da bi Milan Bandić mogao dobiti još jednu riječku akviziciju, a riječ je o SDP-ovoj saborskoj zastupnici Ani Komparić Devčić, koja je dosad slovila kao bliska riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu. Sve to navelo je Riječane da se na društvenim mrežama s ironijom osvrnu na ovu Bandićevu ofenzivu. Složili su tako zgodnu ilustraciju s koje Bandić poručuje: "Homo si delat za Rijeku i Primorje". 

Kakve su Bandićeve šanse u Rijeci? Dosad je na državnim izborima na kojima se natjecao u Rijeci dobro prolazio samo u riječkom zatvoru, čuvenoj Via Romi. Hoće li mu nove političke akvizicije pomoći da se ovdje učvrsti ostaje za vidjeti. No, u svakom slučaju njegovi pokušaji mogli bi postati izvorom brojnih drugih ironičnih ilustracija onih kojima se želi nametnuti na izborima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.