U planu nove akcije

Riječani i Kastavci za azil u Viškovu darovali 300 kilograma hrane i 800 kuna

P. N.

Smatramo da je pitanje zbrinjavanja nezbrinutih kućnih ljubimaca najbolje i najsvrsishodnije rješavati na županijskoj razini, utemeljenjem županijskog azila, kaže Borna Buzarinov, predsjednik županijske organizacije mladih Reformista



Na riječkom Korzu županijska organizacija mladih Reformista održala je drugu u nizu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći udruzi koja skrbi o azilu za nezbrinute životinje. Tjedan ranije, prva takva akcija održana je u Kastvu. Uz vrlo dobar odaziv građana na ove dvije akcije prikupljeno je više od 300 kilograma hrane i drugih potrepština za životinje u azilu, kao i 800 kuna u novcu.


Hrana i potrepštine predani su predstavnicima udruge, a novac uplaćen na račun udruge koja skrbi o azilu.


Mladi reformisti istu akciju održat će u predstojećim tjednima i u Viškovu, Opatiji, Bakru i na Čavlima. Azil za nezbrinute kućne ljubimce nalazi se na području Općine Viškovo, i to na granici sa teritorijem Grada Kastva. Volonteri  u azilu skrbe za više od 300 životinja, u uvjetima koji su sve samo ne dobri.




– U sadašnjim uvjetima, azil financijski iz proračuna pomaže samo Grad Kastav, a začudo ne i Općina Viškovo, na čijem teritoriju se azil nalazi. Smatramo da je pitanje zbrinjavanja nezbrinutih kućnih ljubimaca najbolje i najsvrsishodnije rješavati na županijskoj razini, utemeljenjem županijskog azila, kazuje nam Borna Buzarinov, predsjednik županijske organizacije mladih Reformista.