Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
18. studenoga 2019.
Koga briga za čokoladu

video Riječane je briga: Pjevali i skupljali slatkiše da siromašnoj dječici uljepšaju Božić

Foto Svetozar Nilović Tozo
Foto Svetozar Nilović Tozo
Autor:
Objavljeno: 24. prosinac 2018. u 14:01 2018-12-24T14:01:31+01:00

Cilj im je bio dječici makar malo uljepšati ovo blagdansko vrijeme, a sudeći po viđenom i prikupljenome, taj će cilj i ove godine biti ostvaren

RIJEKA Riječani su i ovog Badnjaka tradicionalno pjevali na Korzu. Pjevalo se, dakako, s humanim ciljem i ujedno skupljalo slatkiše za dječicu obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Cilj im je bio dječici makar malo uljepšati ovo blagdansko vrijeme, a sudeći po viđenom i prikupljenome, taj će cilj i ove godine biti ostvaren.

Glazbeni dio akcije predvodila su djeca i mladi iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, uz, naravno, već uhodanu ekipu, koja se svake godine odazove s različitim instrumentima i predivnim glasovima.

Ono po čemu je ovo druženje posebno jest to da svi koji se pridruže ne moraju posjedovati velike glazbene talente, već samo dobru volju. Sve što je potrebno jest da svi zajedno napune baterije dobrom vibrom i pozitivnom energijom, koju će se potom kroz darove prenijeti dječici.

U akciju Koga briga i ove se godine uključila udruga Riječko srce. Zahvaljujući Green Havenu, Ivi Udovičić i Aleksandri Jerkić doniranim dresom HNK Rijeke na licitaciji prikupljeno je 1.000 kuna za akciju Koga briga za čokoladu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.