Revijalno i humanitarno

Ovonedjeljni Rijeka Pub Kviz za pomoć napuštenim psima

Andrej Petrak

Sav novac od kotizacija igrača namijenjen je udruzi »Traži se prijatelj«, koja se bavi zbrinjavanjem odbačenih i napuštenih pasa



RIJEKA – Sljedeći Rijeka Pub Kviz, što će biti održan u nedjelju u 19 sati u klubu Tunel igra se revijalno i humanitarno, jer sav novac od kotizacija igrača namijenjen je udruzi »Traži se prijatelj«, koja se bavi zbrinjavanjem odbačenih i napuštenih pasa.


– Pobjedite za slavu, čast i zavist ostalih ekipa, poziva natjecatelje Tamara Biro, jedna od organizatorica Rijeka Pub Kviza.


Svi igrači osim novca od kotizacija, koje iznose deset kuna po članu ekipe, moći će donirati određeni iznos udruzi u škrabicu koja će biti postavljena u Tunelu. Najbolje ekipe neće ostati praznih ruku jer nagrade za prva tri mjesta osiguravaju domaćini iz riječkog kluba Tunel.




Udruga »Traži se prijatelj« okuplja grupu volontera koji žele napuštenim psima pronaći novog vlasnika i topli dom. Više informacija o udruzi dostupno je na webu www.traziseprijatelj.com.hr, gdje su objavljene fotografije pasa koje se želi udomiti.


Za one koji to još uvijek neznaju, pub kviz je zabavno-edukativna igra znanja, koja se već dugo organizira po pubovima Velike Britanije, a u posljednje vrijeme osvaja sve veću popularnost u Hrvatskoj. Iako igra nema čvrstih pravila, karakterizira ju natjecanje timova od četiri do pet osoba, koji u opuštenoj atmosferi odgovaraju na pitanja voditelja kviza.


Svaki pojedini kviz sastoji se od više pitanja podijeljenih u najmanje pet kategorija, uključujući glazbu, film, književnost, sport i triviu. Odgovori se predaju pismeno, a na kraju večeri voditelj proglašava pobjednika.


Dodatne informacije o kvizu dostupne su na webu www.rijekapubkviz.com, Facebooku Rijekapubkviz te Twitteru @rijekapubkviz, putem e-maila na [email protected], te na broj mobitela Nikole Šubića 098/9517-699.