Maškarano ludilo na kotačima

Rally Halubje – Liburnija: 21 maškarano vozilo spojilo dva grada i dvije općine

Andrej Petrak

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija ni ove godine nisu htjele propustiti tri talijanske posade, uz brojne sudionike iz cijele regije. Iz Italije je stigla „osmica“, prava konoba na četiri kotača legendarnog fiata cinquecenta, u kojoj su se nudili vino, sir, masline, salame i pršuti, zatim peglica team i fiat maškaran u „tršćanske autoceste“



VIŠKOVO  Točno u 10 sati s parkirališta Milihovo startalo je sedmo izdanje već tradicionalnog i dobro prihvaćenog Rallyja Halubje – Liburnija 2016. na kojem „puknuti oktanci“ i njihove maškarane posade spajaju dva grada i dvije općine – Viškovo, Kastav, Matulje i Opatiju.


 Unatoč tome što se termin rallyja ove godine poklapao s maškaranim Rallyjem Pariz-Bakar, pozivu organizatora iz Auto kluba Ri autosport odazvala se sasvim solidna brojka od 21 maškaranog vozila sa sedamdesetak maskiranih i na pust i oktane nabrijanih sudionika.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





– Isisovci iz Pariza nisu nas uspjeli uništiti, prokomentirao je na startu organizator Miroslav Krpan, inače osnivač i dugo godina pokretačka snaga Rallyja Pariz-Bakar.


Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija ni ove godine nisu htjele propustiti tri talijanske posade, uz brojne sudionike iz cijele regije. Iz Italije je stigla „osmica“, prava konoba na četiri kotača legendarnog fiata cinquecenta, u kojoj su se nudili vino, sir, masline, salame i pršuti, zatim peglica team i fiat maškaran u „tršćanske autoceste“.


 Pravo oduševljenje izazvala je ekipa shopping kraljica, koja se u atraktivnim bade kostimima šepurila na „after beach“ partyju, u društvu jednog crnomanjastog „macana“. Djevojke u „Prvamane“ fići tražile su „strpljivog pastira i kvalitetnog veterinara“, a nisu imali nikakvih sumnji oko toga kako se treba startati na rallyju.


– Prva, druga, pun gas, poručile su.


Vrhunski su se predstavile i ekipe „drift fićo“ te dvojac u atraktivnom „snježnom buggyju“, a publika je mogla uživati u nemotarijama na četiri kotača Dua Pegla, Minionsa, Flower Power i nizu drugih maštovito maškaranih vozila.


Kolona ljubitelja maškarala, karnevala, oktana i životnog veselja iz Viškova se na dva, četiri i više kotača uputila do srca Kastva, gdje su ih na Trgu Matka Laginje dočekali brojni domaćini. Spustili su se potom do Frlanije, na putu do Matulja,  a cilj Rallyja bio je, kao i svake godine, u Opatiji bajnoj.


 Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili »mala vrata velikog putovanja« od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji.