Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
20. studenoga 2019.
Dan integrirane nastave

RIO donirao tkaninu, učenici OŠ Kantrida izradili 18-metarsku kravatu

RIO donirao tkaninu, učenici OŠ Kantrida izradili 18-metarsku kravatu
RIO donirao tkaninu, učenici OŠ Kantrida izradili 18-metarsku kravatu
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2016. u 15:47 2016-04-02T15:47:34+02:00

RIJEKA U sklopu Dana integrirane nastave – dana bez knjiga i bez školskog zvona – učenici starijih razreda OŠ Kantrida posvetili su se priči o kravati. Sve je unaprijed bilo pripremljeno: pisani i slikovni materijali, škare, konci, igle, krojevi, šivaći strojevi… Mnogi su se i ušminkali zavezavši kravatu.

Za priču su čuli i susjedi te je Riječka industrija odjeće (RIO) priskočila u pomoć donacijom više od sto metara raznobojne tkanine. Od samog početka učenici su s učiteljima-voditeljima istraživali i doznali brojne zanimljivosti o kravati, počevši od one najvažnije činjenice da su se Hrvati prvi put pojavili s maramama, pretečama kravate, u Tridesetogodišnjem ratu.

Danas je to neizostavni modni detalj većine muškaraca, a i žena, raširen u cijelom svijetu. Kravata čak ima i svoj dan – 18. listopada. Učenici su svoje spoznaje zabilježili na na prezentacijama, kviz-pitanjima, plakatima, lecima te u formi origamija.

Veći dio integriranog nastavnog dana utrošen je ipak na izradu velike zajedničke kravate. Svaki razredni odjel radio je na svom dijelu kravate, uglavnom prišivanjem izrezanih platnenih aplikacija s primorsko-povijesnim motivima, koji su zatim spojeni u zadivljujuću 18-metarsku kravatu. Postavljena u školski interijer, ona će trajno podsjećati učenike i učitelje na dan kada su zajedništvom i timskim radom izradili sigurno jednu od najvećih kravata koje krase školske prostore.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija