Počelo je

RASPAD HNS-a: Stranku u PGŽ masovno napuštaju članovi; Jurešić: ‘Vrdoljak kriv za potop’

Tihana Tomičić

Foto Igor Soban / PIXSELL

Foto Igor Soban / PIXSELL

Ima stvari preko kojih ne mogu prijeći. I ne, nije riječ samo o Vrdoljakovom približavanju HDZ-u. Istina, to je nedoraslo i neodgovorno ponašanje predsjednika stranke koji je svojim hazarderstvom već uništio velik dio stranačke strukture i izravno proizveo ovaj potop HNS-a na lokalnim izborima, kaže Jurešić



Nakon što je županijsko vodstvo HNS-a na čelu s Markom Borasom Mandićem, koji je izabran na listi Zlatka Komadine za zamjenika župana mimo HNS-a, prešlo u nezavisne, nacionalni HNS donio je odluku o imenovanju omišaljske HNS-ovke Dine Blažević za vršiteljicu dužnosti predsjednika, do novih stranačkih izbora.


Borasa Mandića mogli bi slijediti brojni drugi primorsko-goranski HNS-ovci – spominje se mogućnost da stranku napusti i nekoliko stotina članova u PGŽ-u, a sudeći prema jučerašnjim objavama na društvenim mrežama to je i Miodrag Šarac, koji je bio HNS-ov kandidat za načelnika Općine Matulji na lanjskim izvanrednim izborima. On je na svom Facebook profilu objavio svoju ispisnicu iz HNS-a.


Najdalje je u javnom iznošenju stavova otišao pročelnik u županiji Valerij Jurišić, koji je jučer na Facebooku objavio da razmišlja o odlasku iz stranke pod naslovom »vjerojatno moje zbogom HNS-u«. Među ostalim, on piše:




– Nažalost, ima stvari preko kojih ne mogu prijeći. I ne, nije riječ samo o Vrdoljakovom približavanju HDZ-u. Istina, to je nedoraslo i neodgovorno ponašanje predsjednika stranke koji je svojim hazarderstvom već uništio velik dio stranačke strukture i izravno proizveo ovaj potop HNS-a na lokalnim izborima. To je politički poraz koji boli jer nas ponovo udaljava od realizacije svega onoga za što godinama radimo. Ali, nažalost, problem je još puno dublji, a Vrdoljakove pogreške su tek simptom tog problema.


Oglasio se i još jedan riječki HNS-ovac, Goran Kutnjak koji je osjetio potrebu» ispričati se za sve ove loše poteze koje su od strane pojedinaca HNS-a učinjeni prije, a poglavito tijekom posljednjeg kruga izbora«..! Na kraju zaključuje: »sva sreća, najavljuju buru!«