Svečana promocija

Prva generacija specijalistica glume, medija i kulture

Ingrid Šestan Kučić

Foto S. JEŽINA

Foto S. JEŽINA



RIJEKA U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je održana svečanu promociju prve generacije studentica poslijediplomskog specijalističkog studija Gluma, mediji, kultura.


Prve specijaliste glume, medija i kulture promovirali su rektor prof.dr. Pero Lučin i voditelj poslijediplomskog studija Gluma, mediji, kultura red.prof.art. Rade Šerbedžija, a novi akademski naziv stekle su: Martina Biljan, Dina Dehni Sow, Jelena Graovac, Denis Kirinčić, Valentina Lončarić, Jelena Mesar, Nina Sabo i Marina Stanger.


Tijekom dvogodišnjeg studija studentice su radile s renomiranim sveučilišnim profesorima i nagrađivanim umjetnicima iz Hrvatske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Portugala, Italije, Belgije, Francuske, Slovenije i Crne Gore, a pored redovne nastave u punom opterećenju, studentice su sudjelovale u predstavama »Ptice«, »Rosenkrantz i Guildernstern su… Hamlet je…«, »Sluškinje« te »I… divan dan«, koja je nagrađena kao najbolja predstava na bijenalnom međunarodnom studentskom festivalu »Istropolitana« u Bratislavi 2014. godine. Pored toga, studentice su sudjelovale u pjesničkom poslijepodnevu na jedrenjaku »Kraljica mora« tijekom plovidbe Riječkim zaljevom i u kratkometražnom filmu »Oktolog« nastalom kao studentska vježba u režiji Karpa Godine.