Centar autohtonih proizvoda

Prva ‘Tržnica Kašetica’ održana u Primorskoj kući

Karolina Krikšić

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Prema riječima voditeljice Teje Cimaš, proizvođači će svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu imati priliku predstaviti svoje proizvode, dok će svi zainteresirani za domaće proizvode, biti u prilici kupovati direktno od proizvođača.



RIJEKA  Prva »Tržnica Kašetica« održana je u Centru autohtonih proizvoda »Primorsko-goranska kašetica«, smještenom u obnovljenoj Primorskoj kući.


Riječ je o jednoj u nizu manifestacija kojima se ispunjava osnovni cilj Kašetice – promocija autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije, a prema riječima voditeljice Teje Cimaš, proizvođači će svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu imati priliku predstaviti svoje proizvode, dok će svi zainteresirani za domaće proizvode, biti u prilici kupovati direktno od proizvođača.


Danas su Riječanima svoje proizvode predstavili sedmero izlagača. Proizvode od mesa predstavili su tvrtka Buretić Bregi te delnički obrt za obradu, preradu i trgovinu mesom Mesnica Šafar, sireve je ponudio PTO Frankulin iz Grobnika, svježa jaja iz Mrkoplja u Rijeku su došla zahvaljujući Obrtu Bitoraj, aroniju i proizvode od bobičastog voća iz Lokava ponudio je OPG Antona Mrkvičke, med i prozvode od meda OPG Silvio Betrone iz Kukuljanova, a OPG Iva Ćulumović ponudu je »zasladio« delicijama od voća i lavande te tortama u čaši.