Zabava na najjače

Proslavom Antonje kreće pust, Viškovom će zavladati maškare

Andrej Petrak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



VIŠKOVO Vješanjem pusta na pal na Bregu ispred crkve te izborom kraljice 18. halubajskog karnevala, danas će u Viškovu početi vladavina maškara koja će potrajati sve do 28. veljače, najavljeno je na press konferenciji održanoj u starinskoj konobi Dalibora Mladenića u Kosima. 


Denis Mladenić, zamjenik općinske načelnice, pozvao je sve zainteresirane da u subotu budu dijelom Halubajskog karnevala, ali i da se u sljedećih šest tjedana često vrate u Viškovo. Direktorica Turističke zajednice Marina Jurić najavila je da proslava Antonje počinje danas, u 17 sati okupljanjem maškara na Bregu, uslijedit će predaja općinskog ključa meštrici te vješanje pusta u 17.30. U programu nastupit će Limena glazba Marinići, dječji zbor Zvona Viškova te djeca iz DV Maza, dok će članice Kunpanije z Halubja pripremiti domaće slastice.


Zabava će biti nastavljena navečer u Domu hrvatskih branitelja, gdje će se uz ples i grupu Brevis band odvijati izbor kraljice Halubajskog karnevala, što će ove subote od 14 sati na ruti od Plodina do Milihova okupiti više tisuća maškara.




– Istog dana u 10 sati s Milihova će startati osmi Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017., najavio je Miroslav Krpan.


Tridesetak vozila iz Hrvatske, Slovenije i Italije uputit će se preko Kastva, Frlanije i Matulja prema Opatiji, gdje će biti dodijeljene medalje u sportskim i maškaranim kategorijama.


– Tijekom cijelog pusta u Halubajskoj zori bit će moguće razgledati izložbu mažoretkinja Halubajki, dok će u nedjelju, 22. siječnja u Marčeljima biti održana Smotra mićeh zvončari, rekla je Matea Piković iz Udruge Marčeji.


Ženski boćarski turnir bit će održan 27. siječnja, dok će 4. veljače u caffeu Parabella u Dovičićima biti održano humanitarna akcija Velo maškarano srce. Na istom mjestu navečer će uslijediti manifestacija »Ča te ja poznan?«. Istog dana u Marinićima bit će održan turnir u pikadu. Najmlađima je namijenjen maškarani bal DV Maza, 16. veljače u Domu hrvatskih branitelja.


Dan kasnije Limena glazba Marinići ponovo će uveseliti goste koncertom, što će biti održan u Domu Marinići. Predsjednik Halubajskih zvončara Damir Host najavio je trodnevni zvončarski pohod starim putovima, što će se na radost mještana odvijati od 26. do 28. veljače.