The Golden City

Promotivnom filmu “Rijeka – I miss you” drugo mjesto na festivalu u Berlinu

Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot



ZAGREB Promotovno-turistički film “Rijeka – I miss you” osvojio je drugo mjesto na jubilarnom 20. festivalu promotivnih filmova “The Golden City” u Berlinu, izvijestili su u ponedjeljak iz riječke Turističke zajednice.


Inače su se nagrade na tom festivalu dodjeljivale u Berlinu u sklopu svjetske turističke burze ITB, no kako je ove godine ITB otkazan zbog koronavirusa, tako nije bilo ni svečanosti dodjele nagrade.


Riječki promotivni film dobio je drugu nagradu u kategoriji “City International” (Međunarodni grad), a za nagrade su bili prijavljeni promotivni filmovi iz velikog broja poznatih destinacija iz svijeta, koje je pregledavao i ocjenjivao žiri od 45 članova, među kojima su specijalisti svojih struka i predstavnici putničkih agencija, profesora, studenata, direktora i uprava, ministarstava i umjetnika.




Film “Rijeka – I miss you” snimljen je u produkciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Rijeke, producentica i scenaristica je Spomenka Saraga, a redatelj Herve Tirmarche.


Taj je promotivni film sniman na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojima se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i citybreak destinacija. Film gledatelje provodi kroz grad i njegove posebnosti, od Trsatskog kaštela i riječkih muzeja do vrhunskih riječkih restorana i jedne od najljepših ribarnica u Europi, navode uz ostalo iz Turističke zajednice Grada Rijeke.