Adamićeva zatvorena do daljnjeg

Prometni kolaps u Rijeci u 12 fotografija Damira Škomrlja: Pogledajte, ovo je strašno!

Portal Novilist.hr

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Dokad će prekid prometa Adamićevom potrajati? Moguće i sljedećih dana



RIJEKA U centru grada cijelo popodne je potpuni prometni kolaps i potrajat će sve dok vatrogasci u suradnji s radnicima izvođača preuređenja zgrade bivše pošte ne uspiju ukloniti skelu i građevinski materijal. Promet Adamićevom dotad će biti u prekidu.


Danas oko 13 sati srušio se oveći komad zida i građevinska skela na zgradi bivše pošte u Adamićevoj ulici. Zgrada se trenutno preuređuje u robnu kuću, a točan uzrok nesreće zasad nije poznat. Nema ozlijeđenih osoba, a očevici kažu da je bila čista sreća što su u trenutku rušenja skele i žbuke u Adamićevoj automobili stajali na semaforu te nije bilo pješaka koji su prelazili cestu.


Gradski prometni centar izvješćuje javnost da je zbog urušavanja dijela zida na zgradi Korzo13 (zgrada bivše pošte), Adamićeva ulica do daljnjega u potpunosti zatvorena za promet. Promet iz smjera istoka (cestom D-404 iz smjera tunela Pećine) preusmjerava se na obilazni pravac ulicama Slavka Cindrića-Milana Smokvine Tvrdog- Strossmayerova-Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia i dalje prema zapadu. Promet iz smjera zapada odvija se normalno, ulicom Riva-Ivana Zajca-D-404 ili Slavka Cindrića.




Gradski prometni centar izvijestit će javnost o daljnjim promjenama u regulaciji prometa, ovisno o razvoju situacije.





Dokad će prekid prometa Adamićevom potrajati? Moguće i sljedećih dana.


–  Potrajat će dok se skela ne ukloni, a pitanje je i što je sa statikom zgrade? To će biti potrebno detaljno provjeriti i moguće je da će promet Adamićevom biti prekinut i sljedećih dana, rekao je Dario Gauš, zapovjednik riječkih vatrogasaca na terenu.


Zbog zatvaranja Adamićeve ulice, gradski autobusi prometuju sjevernim koridorom: Ulica žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia.


No, nitko se iz Autotroleja nije potrudio pa stavio obavijest na stanice kojima busevi ne prolaze. Riječani stoga masovno i uzalud čekaju buseve na južnom koridoru, koji ne voze. Gužve su i na sjevernom koridoru.