Tržište rada

Projekt koji pomaže osobama s invaliditetom: Uz ActivOSI do radnog mjesta

Sandy Uran

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA U Ri-Infu je predstavljen projekt »Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za tržište rada – ActivOSI«. O njemu je govorio tajnik Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke Luka Dobrović, te predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić i predsjednik Sportskog savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke Miljenko Mišljenović.


– Projekt je pokrenut od strane Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i u cijelosti je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.121.147,02 kuna. Osobe s invaliditetom koje će sudjelovati u projektnim aktivnostima proći će kroz program osposobljavanja za voditelja/icu športsko-rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom. U projektu će kao pripadnici ciljne skupine sudjelovati odrasle nezaposlene osobe s invaliditetom na području grada Rijeke i Zagreba – kazao je Dobrović.


Kovačić je istaknuo kako je zadovoljan projektom te kako je to pravi pravac za boljitak djece s invaliditetom. Miljenko Mišljenović također je istaknuo zadovoljstvo projektom i istaknuo kako treba iskoristiti sve mogućnosti koje se pružaju i nastojati biti što uspješniji.