Ogled Hrvatska-Slovačka

Prognoza: Na Rujevici će se kisnuti, ponovo okreće na jugo, ali moći će se igrati

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Kiša je izgledna, uglavnom umjerenog intenziteta, a vjetar kasno navečer ponovno u okretanju na južne smjerove. Temperaturu zraka koja je ionako iznad prosjeka za doba godine, dodatno će povisiti vruća atmosfera na stadionu Rujevica



Vrijeme kakvo nas prati već polovicu mjeseca studenog nastavlja se i dalje, a vikend će ponovno obilježiti već svima dobro poznate vremenske (ne)prilike. Trenutno na naše područje djeluje polje sniženog tlaka zraka, odnosno ciklonalni sustav koji se centrom smjestio po sjeverozapadu Francuske dok po istoku i zapadu Europe prevladavaju dvije stabilne anticiklone, prognozira Rimeteo.


Mnoge zanima vrijeme za vikend, a osobito tijekom subote kada će u večernjim satima hrvatska nogometna reprezentacija na riječkoj Rujevici igrati svoju posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020. godine.


U subotu će prevladavati oblačno vrijeme, dok kiša poslijepodne jača na umjerenu. Pritom bi na širem području palo 5-15 mm, a lokalno i oko 30 mm osobito u zaleđu Rijeke i oko Ćićarije.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj





Vjetar – do sredine dana slab jugozapadni, zatim okretanje na slabu do umjerenu buru, a zatim kasno navečer ponovno probijanje juga i jugoistočnjaka umjerene do jake jačine. Tijekom dana na Kvarneru se očekuje temperatura od 10 do 15 °C.


U večernjim satima očekuju se slične vremenske prilike kao i tijekom dana. Kiša je izgledna, uglavnom umjerenog intenziteta, a vjetar kasno navečer ponovno u okretanju na južne smjerove. Temperaturu zraka koja je ionako iznad prosjeka za doba godine, dodatno će povisiti vruća atmosfera na stadionu Rujevica. Svakako pozivamo sve navijače da se adekvatno pripreme za boravak na otvorenom, javlja Rimeteo.


Podsjetimo, Hrvatska pobjedom protiv Slovačke osvaja prvo mjesto u skupini E i direktan plasman na Europsko prvenstvo. Hrvatska bi najvjerojatnije bila u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba za Euro, koji će biti održan 30. studenog u Bukureštu. Status nositelja imat će šest pobjednika skupina s najviše bodova.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin



Remi protiv Slovačke donosi isti rasplet kao i pobjeda:  potvrdu prvog mjesta i plasman na europsku smotru, te potom drugu jakosnu skupinu za ždrijeb. 


Niti poraz ne bi nužno značio oproštaj od Europskog prvenstva. Slovaci bi s bodovima s Rujevice te u slučaju pobjede protiv Azerbejdžana kod kuće u zadnjem kolu tada bili pobjednici skupine. Hrvatska bi pak morala čekat rasplet utakmice Wales – Mađarska. Ako Mađari ne bi pobijedili, Hrvatska prolaziu dalje kao drugoplasirana. U slučaju mađarske pobjede, do Eura bi se moralo preko doigravanja kroz Ligu nacija.


Sretno Hrvatska!