Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4n
Sutra: 12° 12° 4n
15. prosinca 2019.
Priznanja za izvrsnost

foto Proglašeni najuspješniji sportaši Rijeke

Proglašenje najboljih u HKD-u Sušak / Foto: Silvano JEŽINA
Proglašenje najboljih u HKD-u Sušak / Foto: Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 4. ožujak 2014. u 19:02 2014-03-04T19:02:00+01:00

Najboljima su proglašeni vaterpolisti, kuglačice, Ana Znaor i Leo Brnić

RIJEKA Riječki sportski savez je simpatičnom svečanošću u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i proglašenjem najboljih u 2013. godini najavio riječko sportsko proljeće. Joso Krmpotić, znani voditelj Radio Rijeke, je kostelićevski efektno vodio kroz priredbu smjenjujući pred auditorijem proslavljena sportska imena nagrađivana za svoja zapažena domaća i međunarodna dostignuća. Dojmljivi su bili glazbeni predasi s dječakom virtuozom na gitari Franom Živkovićem.

SP33JS12
Proglašenje najboljih sportaša Rijeke / Foto: Silvano JEŽINA

U konkurenciji ekipa među nekoliko nominiranih za najbolje su proglašene kuglačice »Mlake« trenera Lorisa Agotića, odnosno Tatjana Oštarina, Nika Grubišić, Marija Zver, Milana Pavlić, Marina Bašić Palković, Ljiljana Peroš, Jelena Tomašić i Ivana Pavić, koje su osvojile drugo mjesto na Europskom kupu, bile su druge u domaćoj ligi i pobjednice Kupa.

Bijelima nagrada za najljepši trenutak

Uzvanici su srdačno zapljeskali igračima i vodstvu HNK »Rijeke«, koja je nagrađena za najljepši sportski trenutak u 2013. godini. Misli se naravno na plasman u skupinu Europske lige, kada je cijeli grad zahvatila nogometna groznica.

– Nastojat ćemo biti još bolje, osvojiti Ligu prvaka domaću ligu i Kup Hrvatske – poručile su »Mlakarice«.

U konkurenciji momčadi nagrađeno je »Primorje Erste banka«, vaterpolski kolektiv koji s Kantride već nekoliko godina juriša na najviše ciljeve. Momčad trenera Ivana Asića, koja je i ove sezone osvojila domaći Kup, uz Jadransku ligu je proteklih dva mjeseca nanizala uspjehe u domaćoj konkurenciji i u Ligi prvaka.

– Želimo da nam iduća sezona bude jednako uspješna, ako ne i bolja – poručio je Ivan Krapić, kapetan momčadi s bazena koja već 15. ovog mjeseca u Ligi prvaka dočekuje slavni »Pro Recco«.

– Naravno da nam je utakmica sa Talijanima jako bitna.

Mihovil Dorčić i Zvonko Brozić

Ljubitelji sportske klasike u atriju HKD-a su od srca zapljeskali kada su pred njih izlazile sportske institucije ovog grada, cijele Hrvatske pa i šire, plivač i dugogodišnji uspješni sportski djelatnik Mihovil Dorčić, te Zvonimir Brozić, jedan od sinonima za riječku odbojku. U toj ekipi dio pljeska pripao je i dugogodišnjem rukometašu i sportskom funkcioneru Veljku Karabaiću. Mihovil Dorčić, sinonim uspjeha riječkog plivanja, u proteklih čak 60 godina kao natjecatelj i funkcioner je državni prvak postao još 1955. godine, nastupao je na europskim prvenstvima i olimpijskim igrama.

Bio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza, pokretačka snaga »Primorja«, a danas je u Plivačkom klubu »Rijeka«, kojega je sam osnovao. Izrekao je svoje tri želje od kojih je prva novi riječki nogometni stadion i kamp, druga da VK »Primorje EB« nakon 75 godina osvoji naslov državnog prvaka, a treća da on za deset godina na istom mjestu proslavi svojih 70 aktivnih godina u sportu. Zvonko

Brozić je posvjedočio da je odbojka njegov život, kao i rad s djecom s posebnim potrebama te da se osjeća mladim jer radi u kolektivu u kojem je 90 posto žena. Veljko Karabaić, dugogodišnji rukometni sudac i zapaženi djelatnik je od 2005. do odlaska u mirovinu bio na čelu Odjela za sport i tehničku kulturu Grada. – U tih osam godina je bilo izuzetnih sportskih uspjeha, a ostali su i objekti. Sada čekamo početak izgradnje stadiona na Kantridi. To će biti točka na »i« – kazao je Karabajić.

Proslavljeni košarkaški as Aramis Naglić je nagrađivao najbolje u konkurenciji osoba s invaliditetom. To je Športsko rekreativni klub slijepih »Rijeka« u sastavu Mario Muškardin, Vedran Dumenčić, Viliam Jelušić, Zlatko Vulčenović i Milutin Topić, koji se lani na Svjetskom prvenstvu u kuglanju u Apatinu okitio zlatnom medaljom. Nagrađena je i jedna mlada nada, riječ je o boksaču »Rijeke« Mateju Uremoviću, brončanom na Europskom kadetskom prvenstvu, za kojeg se u klubu nadaju da može postati nasljednik Asmira Vojnovića, Željka Mavrovića, Marija Šivolije, Radomira Škarice i drugih asova.

Slavni boćar iz Jadranova Leo Brnić, zvijezda »Vargona«, je uvjerljivo najbolji sportaš grada u 2013. godini.

– Nadam se ostati duže na vrhu – rekao je svjetski prvak Brnić. – Neka mi ova godina bude uspješnija od prošle.

Najbolja sportašica je Ana Znaor iz Kick boxing kluba »Sušak«, svjetska prkakinja i osvajačica Svjetskog kupa u kick boxingu.

– Očekujem da ću obraniti kontinentalni naslov, da ću i peti put postati europska prvakinja poručila je sjajna sportašica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.